3.6.12

Υπό συζήτηση «όλες οι πτυχές του μνημονίου», λέει ο Κλάους Μαζούχ - Διαψεύδει η ΕΚΤ την υπάρξη δηλώσεων Μαζούχ για μισθούς και συντάξεις

Η τρόικα πρόκειται να συζητήσει με την καινούργια κυβέρνηση «όλες τις πτυχές του νέου μνημονίου», δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο επικεφαλής της τρόικας για την ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ.

Πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι πλέον οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αλλά και οι συντάξεις έχουν φθάσει στα επίπεδα που ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

» Στο σημείο που θέλαμε να υποχωρήσουν. Σε αντίθεση με τις τιμές που δεν έχουν πέσει σχεδόν καθόλου», ανέφερε.

Στη δήλωση αυτή προέβη στο «Πρώτο Θέμα» δείχνοντας τη διάθεση των δανειστών να συζητήσουν το νέο μνημόνιο με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και πως δεν επίκεινται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231198736

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι το στέλεχός της και εκπρόσωπός της στην τρόικα, Κλάους Μαζούχ, έκανε δηλώσεις στην κυριακάτικη εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στις οποίες ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Την είδηση για τη δήλωση Μαζούχ μετέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ανακοίνωση της μέσω twitter, η ΕΚΤ τονίζει: «Σε αντίθεση με ό,τι μεταδίδεται σε ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ δεν έκανε καμία δήλωση σχετικά με μισθούς και συντάξεις στην Ελλάδα, και πολύ περισσότερο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

» Η θέση της ΕΚΤ, ως μέλος της αποκαλούμενης τρόικας, είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές συμφωνήθηκαν στο δεύτερο μνημόνιο».

Νωρίτερα, το ΑΠΕ σε τηλεγράφημά του μετέδωσε ότι σε δήλωσή του, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Κλάους Μαζούχ ανέφερε: «Με την καινούργια κυβέρνηση θα συζητήσουμε όλες τις πτυχές του νέου μνημονίου. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι πλέον οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αλλά και οι συντάξεις έχουν φθάσει στα επίπεδα που ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στο σημείο που θέλαμε να υποχωρήσουν. Σε αντίθεση με τις τιμές που δεν έχουν πέσει σχεδόν καθόλου».

Απάντηση από το Πρώτο Θέμα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εφημερίδα αναφέρεται: «Το Πρώτο Θέμα επιμένει 100% στην απόλυτη αυθεντικότητα του πρωτοσέλιδού μας, το οποίο προήλθε έπειτα από απ' ευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην τρόικα κ. Κλάους Μαζούχ.

» Δεν αντιλαμβανόμαστε τις σκοπιμότητες μίας εντελώς αβάσιμης διάψευσης. Ελπίζουμε να μην επαναλαμβάνεται το σύνδρομο 'Κριστίν Λαγκάρντ', η οποία διέψευσε αυτά που η ίδια είπε on air εναντίον των Ελλήνων και φυσικά δεν συμμετέχουμε σε κανένα παιχνίδι παραπληροφόρησης με 'είπα ξείπα' του ελληνικού λαού.

» Ο ίδιος ο κ. Μαζούχ έδωσε την άδεια στον συντάκτη μας να μεταφέρει την συγκεκριμένη δήλωση περί μη περαιτέρω μείωσης των μισθών, και από εκεί και πέρα το τι κάνουν ή θέλουν να κάνουν οι ποικιλώνυμοι διεθνείς οργανισμοί απέναντι στους Έλληνες το βλέπουμε όλοι κάθε μέρα με τις αντιφάσεις και τις συγκρούσεις μεταξύ τους. Αυτά κι αν χρειαστεί επανερχόμαστε».
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231198750


 

No comments: