20.6.12

Fed: Ως το τέλος του 2012 το "Operation Twist"- Στο 0%-0,25% το επιτόκιο

Η Fed αποφάσισε την Τετάρτη να παρατείνει το πρόγραμμα "Operation Twist", με την αγορά $ 267 δισ. μακροπρόθεσμων oμολόγων ως το τέλος του 2012.

"Η παράταση του προγράμματος θα δημιουργήσει καθοδικές πιέσεις στα μακροπρόθεσμα επιτόκια" σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fed, στην οποία εκφράζονται ανησυχίες για τις πίεσεις στις διεθνείς αγορές.

"H αύξηση των θέσεων εργασίας έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες ενώ το ποσοστό ανεργίας παραμένει υψηλό" αναφέρει η ανακοίνωση. Η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξάνεται με βραδύτερο ρυθμό από ότι στις αρχές του έτους".

Τα μέλη της Fed διατήρησαν αμετάβλητο στο 0% με 0,25% το εύρος του παρεμβατικού επιτοκίου και εξέφρασαν τη θέση ότι οι οικονομικές συνθήκες θα επιβάλλουν την διατήρηση των επιτοκίων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον ως τα τέλη του 2014.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/708241/ArticleNewsWorld.aspx



Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω δράση αν κριθεί κατάλληλο για να προάγει μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη αλλά και μια σταθερή βελτίωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας εντός του πλαισίου της σταθερότητας των τιμών


http://www.capital.gr/News.asp?id=1535802

No comments: