20.6.12

Mπερνάνκι: χειρότερες προβλέψεις για ανάπτυξη και ανεργία στις ΗΠΑ



Federal_Reserves_June_Economic_Forecasts_body_FedForecast1.png, Federal Reserve's June Economic ForecastsFederal_Reserves_June_Economic_Forecasts_body_FedForecast2.png, Federal Reserve's June Economic Forecasts
Federal_Reserves_June_Economic_Forecasts_body_FedForecast3.png, Federal Reserve's June Economic ForecastsFederal_Reserves_June_Economic_Forecasts_body_FedForecast4.png, Federal Reserve's June Economic Forecasts
Federal_Reserves_June_Economic_Forecasts_body_FedForecast5.png, Federal Reserve's June Economic Forecasts

Ετοιμη να κάνει περισσότερα βήματα, αν χρειαστεί, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να στηριχτεί η αγορά εργασίας, δηλώνει η ομοσπονδιακή τράπεζα των HΠΑ (Fed), διά στόματος του επικεφαλής της κ.Μπεν Μπερνάνκι. Ο ίδιος δεν απέκλεισε μια περαιτέρω διεύρυνση του προγράμματος αγοράς μακροπρόθεσμων τίτλων αν η αμερικανική οικονομία απαιτήσει μεγαλύτερη βοήθεια (UPD)
Στην συνέντευξη Τύπου του κ. Μπεν Μπερνάνκι, ο διοικητής της Fed δίνοντας εικόνα της κατάστασης τόνισε στοιχεία που περιελάμβανε η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, όπως την αργή διαδικασία στην ομαλοποίηση της αγοράς εργασίας και την χαμηλότερη ανάπτυξη, σε συνδυασμό με μία σειρά κινδυνους που προέρχονται από το εξωτερικό, κυρίως την Ευρώπη.
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η Fed παρατείνει το υφιστάμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων(Οperation Τwist ) αποσκοπώντας στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Η Fed ανανεώνει με αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειές της να συμπιέσει τα κόστη δανεισμού, πωλώντας βραχυπρόθεσμα ομόλογα για να αγοράσει άλλα, με μακροπρόθεσμη διάρκεια, με στόχο τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.
Ετσι η Fed, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, εκφράζοντας ανησυχία για τα συμβαίνοντα στις αγορές επεκτείνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προχωρώντας  έως το τέλος του 2012 στην αγορά τίτλων με μακροπρόθεσμη διάρκεια, αξίας 267 δισ. δολαρίων. Το πρώτο ανάλογο πρόγραμμα επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα.
Η Fed διατηρεί αμετάβλητο στο 0-0,25% το εύρος του παρεμβατικού επιτοκίου.
''Η παράταση του προγράμματος ήταν αναμενόμενη'' σημειώνει σύμφωνα με το Reuters, o κ. Φρεντ Ντίκσον αναλυτής της D.A Davidson & Co στην Lake Oswego του Ορεγκον. ''Ισως να υπήρξε και μια μικρή απογοήτευση το γεγονός ότι η Fed δεν έδωσε κάποιες ισχυρές ενδείξεις, υπό την έννοια κάποιων ανακοινώσεων νέας πολιτικής'' επισημαίνει ο ίδιος.
 Η παράταση του προγράμματος θα δημιουργήσει καθοδικές πιέσεις στα μακροπρόθεσμα επιτόκια" σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fed, στην οποία εκφράζονται ανησυχίες για τις πίεσεις στις διεθνείς αγορές.

Τα μέλη της Fed επανέλαβαν τη θέση, ότι οι οικονομικές συνθήκες πιθανότατα θα επιβάλλουν την διατήρηση των επιτοκίων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) επαναβεβαίωσε  την στήριξή της στην αμερικανική οικονομία και δήλωσε έτοιμη «να λάβει επιπλέον μέτρα εάν αυτό είναι αναγκαίο για να προωθήσει μία ακόμη πιο δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας».
Οι προβλέψεις
Η Fed ανακοίνωσε σήμερα ότι μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ μέχρι το 2014, ιδιαίτερα για το τρέχον έτος.

Η "ψαλίδα" της βασικής πρόβλεψης των ηγετικών της στελεχών δίνει τώρα ποσοστό ανάπτυξης 1,9%-2,4% για το 2012, 0,5 μονάδα χαμηλότερα από τον Απρίλιο.

Η Fed αναθεώρησε προς τα πάνω κατά 0,2 ποσοστιαία μονάδα την προβλεψή της για την ανεργία στο τέλος του έτους, από 8,0% σε 8,2%. Σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η πρόγνωση, θα σηματοδοτήσει ελάχιστη ή καμία βελτίωση σε σχέση με το τρέχον ποσοστό ανεργίας, 8,2%, ενώ οι Αμερικανοί καλούνται να εκλέξουν τον πρόεδρό τους στις 6 Νοεμβρίου.

Οι ηγεσία της Fed έχει επίσης αναθεωρήσει με αισθητή μείωση την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό για το 2012, στο 1,2% -1,7%, έναντι του 1,9% -2,0% τον Απρίλιο.

Για το 2013, η Federal Reserve υπολογίζει πλέον σε οικονομική ανάπτυξη 2,2 έως 2,8% (έναντι 2,7 έως 3,1% προηγουμένως) και για το 2014 σε μια αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ από 3,0 έως 3,5% (αντί του 3,1 - 3,6%).

Στις τελευταίες προβλέψεις του που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε ότι αναμένει ανάπτυξη 2,1% το 2012 (έναντι 1,7% το 2011) και 2,4% το 2013.

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1753384&nt=103

_______________________________________

πέφτουν
και δείχνει να επιβεβαιώνεται ότι πάμε σε παγκόσμιο συντονισμό καθόδου

τέτοια καθοδικά οι αδύναμοι δεν τα αντέχουν, βρείτε ποιοι είναι

ο Μπεν είπε, μεταξύ αλλων, ότι η ΦΕΝΤ ήταν αισιόδοξη στις εκτιμήσεις της για την αμερικάνικη ύφεση

No comments: