1.6.12

NΔ: Πρόγραμμα 18 σημείων για ανάκαμψη και απασχόληση, με «επαναδιαπραγμάτευση»

Στα μέτρα που απαιτούν διαπραγμάτευση με τους δανειστές ανέφερε:

1. Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 και των ειδικών μισθολογίων και αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους φυσικά πρόσωπα (ομολογιούχοι) και ασφαλιστικά ταμεία.
2. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια, με προγράμματα επανεκπαίδευσης και αξιοποίηση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων.
3. Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
4. Να ρυθμιστούν με μετακύλιση στην επόμενη διετία οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις (ΕΤΑΚ του 2009, ΦΜΑΠ του 2010 και 2011), των επομένων μηνών ώστε να μην ξεπερνούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.
5. Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα με πάγωμα μισθών μέχρι να υπάρξει συμφωνία εργοδοτών-εργαζομένων. «Διαφωνούμε  με την ιδέα ότι για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζονται ακόμα χαμηλότεροι μισθοί» τόνισε και μίλησε για επαναφορά της «μετενέργειας» στους 6 μήνες.
6. Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000 το 2013 και στις 10.000 το 2014.
7. Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό απ'Α όλους.
8. Μείωση των φορολογικών συντελεστών σταδιακά, με μείωση του φόρου για εταιρίες και επιχειρήσεις στο 15% για την επόμενη χρονιά, άμεση μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9% (από 23%) και εν συνεχεία (τις επόμενες τρεις χρονιές), τη σταδιακή μείωση του ΦΠΑ στο 19%, 9% και 5% καθώς και σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 32% (από 45% που φτάνει σήμερα). «Φορολόγηση σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν, με τεκμήρια και χαράτσια, δεν πάει άλλο!» τόνισε.
9. Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για το 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ως το 2016 τουλάχιστον. «Στον προϋπολογισμό του 2013 θα θεσπίσουμε περικοπές 3,5 δισεκατομμυρίων κι όχι 7,5 όπως θα συνέβαινε αν το πρόγραμμα είχε διετή διάρκεια».
10. Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου που συγχωνεύονται και καταργούνται να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον, όπου θα λαμβάνουν βασικό μισθό και εργοδοτικές εισφορές τα Ταμεία.

Μέτρα χωρίς διαπραγμάτευση
Στα μέτρα που δεν απαιτούν επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές ο κ. Σαμαράς ανέφερε:
11. Μέτρα για τους δανειολήπτες, με ρύθμιση αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες, «ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά ποσοστό 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Κι εφ'Α όσον έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους, να μπορούν να πληρώνουν μόνο τόκους για δύο ή τρία χρόνια».
12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
13. Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Η ρευστότητα αυτή θα προέλθει από το ειδικό εργαλείο ρευστότητας, που θα δημιουργηθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας με εγγυοδοσία από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, με κεφάλαια που θα περισσέψουν από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με ειδικά προγράμματα καθώς και με κίνητρα επιστροφής των καταθέσεων», είπε ο κ. Σαμαράς.
14. Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.
15. 'Αμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
16. Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης (ανέφερε το λειτουργικό κομμάτι των σιδηροδρόμων και τις συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών).
17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης, καλύτερη φύλαξη συνόρων, απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, χτύπημα του παρεμπορίου και μαζικό επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών καθώς και χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος και αποκάλυψη των κουκουλοφόρων.
18. Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο μας.

http://www.express.gr/news/politics/609162oz_20120601609162.php3

_____________________________________________

εάν τις διαβάσει κάποιος στο χαρτί απλά θα μείνει με την απορία: ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ;

εάν όμως τις άκουσε να τις λέει απλά κούναγε το κεφάλι του

 

No comments: