18.7.12

Κουβέλης: δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012

«Αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης,αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας παράλληλα ότι θα επιχειρηθεί να ελαφρυνθούν τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.
O κ. Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εξευρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια και τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να εξασφαλιστεί η μη επιβάρυνση των νοικοκυριών μετά την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανης, με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη γεωγραφικά δεδομένα και εισοδηματική ικανότητα.
Αναφερόμενος στο τέλος ακίνητης περιουσίας, είπε ότι «προωθείται η ανεύρεση μέτρων προκειμένου να ελαφρυνθούν οι ασθενέστεροι οικονομικά συμπολίτες «που θα πρέπει να εξαιρεθούν από το τέλος ακίνητης περιουσίας».
Μίλησε επίσης για ολοκληρωμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με στόχο την επιμήκυνση της δημοσιονομικής πολιτικής ενώ για το στόχο των 11,5 δισ. ευρώ είπε ότι μπορούν να βρεθούν με περικοπές σπατάλης και όχι με μειώσεις στο μισθολογικό κόστος.
Επεσήμανε δε την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

Τέλος έκανε λόγο για χαλάρωση των ρυθμίσεων του Τειρεσία προκειμένου «να ανασάνει η αγορά».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=112899512

No comments: