5.7.12

ΕΒΖ έναντι 40 εκατ και Αστέρας έναντι 160 εκατ!!! (να βάλουμε από €10 ο καθένας να τον πάρουμε εμείς!)

Μείζον θέμα προκύπτει με τη σπουδή της κυβέρνησης να προχωρήσει άρον άρον σε ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου,όπως επισημαίνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, να σταλλεί μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται …προς τας υποδείξεις του μνημονίου.
Οικονομικοί αναλυτές και άνθρωποι της αγοράς, ωστόσο, επισημαίνουν πως μία τέτοια στρατηγική ίσως αποβεί ζημιογόνα,…

 δεδομένου ότι αρκετές από τις προς αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις είναι ή μπορεί εύκολα να γίνουν κερδοφόρες, ενώ όσες δεν είναι και αποτελούν “φιλέτα” θα πουληθούν με τη χρηματιστηριακή τους αξία στο ναδίρ, άρα με ευτελή τιμήματα που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματική τους αξία.
Ως παράδειγμα αναφέρεται η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η οποία, σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό, εμφανίζει κέρδη προ και μετά φόρων πάνω από 10 εκατ., μετά από αρκετά χρόνια μικρών ζημιών. Οι πληροφορίες ότι για την ΕΒΖ ενδιαφέρεται πολωνική εταιρεία ζάχαρης που προσφέρει 40 εκατ. έχουν προκαλέσει αναστάτωση, καθώς θεωρείται ότι ουσιαστικά …χαρίζεται.
Ανάλογες είναι και οι αντιδράσεις στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, το σπουδαιότερο “φιλέτο” της χώρας, κι ένα από τα πιο ελκυστικά σε όλη την Ευρώπη. Η ιδιοκτήτρια του Αστέρα Εθνική Τράπεζα (που τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Starwoods) εμφανίζεται διαθέσιμη να εκποιήσει την πανέμορφη έκταση σε άραβες επενδυτές, ενώ έχει επιδείξει ενδιαφέρον και έλληνας εφοπλιστής με εμμεση εμπλοκή και στα media.
Πρόσφατα ο απελθών διευθύνων σύμβουλος κ. Απόστολος Ταμβακάκης ξενάγησε δύο επενδυτικούς ομίλους στον Αστέρα αλλά η αγωνία των εργαζομένων είναι μεγάλη. Οι φήμες φέρουν τους επενδυτές να προσφέρουν 160 εκατ., τίμημα το οποίο είναι ευτελέστατο για την αξία γης και εγκαταστάσεων και με το δεδομένο ότι προ τριετίας επενδύθηκαν περίπου 50 εκατ για ανακαινίσεις!


http://www.anatropinews.gr/2012/07/04/%CE%B5%CE%B2%CE%B6-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-40-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-160-%CE%B5%CE%BA/

Στο 1,5 δισ. ευρώ η αντικειμενική αξία του Αστέρα;

Την "πάτησαν" όσοι υπολόγιζαν ότι μπορούν να αγοράσουν το φιλέτο της Μεσογείου τσάμπα! - Θα επιμείνουν άραγε οι... πωλητές στην άποψη περί 250 εκατ. ευρώ; - Η αλλαγή χρήσης γης, λογικά, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την αξία, που είναι χαμηλότερη από την εμπορική... (Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Η ΑΞΙΑ", 18-02-2012) Επειδή κάποιοι λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και τον... ορέγονταν να τον αρπάξουν τσάμπα, μπιρ παρά, την ώρα της κρατικής παρακμής, έρχεται το ίδιο το κράτος και ανατρέπει οποιαδήποτε ζύμωση, οποιαδήποτε σκέψη, οποιαδήποτε ενέργεια! Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές, η αντικειμενική αξία του Αστέρα Βουλιαγμένης ανέρχεται σε ενάμισι δις. ευρώ (1,5 δισ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει πως οποιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια πώλησής του από το ταμείο ιδιωτικοποίησης και την εθνική τράπεζα θα...
AxiaPlus.gr



http://www.palo.gr/cluster/articles/agora-akinhton/585/?clid=4241314


No comments: