11.7.12

Behravesh: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι αναπόφευκτη – Η μόνη ελπίδα είναι η ΕΚΤ η οποία κινείται γρηγορότερα από τους πολιτικούς

Στο 65% φτάνουν οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το επόμενο 12μηνο, σύμφωνα με τον αναλυτή της HIS, Nariman Behravesh, εκτιμώντας ότι θα προκληθεί άμεση υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι αναπόφευκτη. Θεωρούμε ότι η ελληνική κατάσταση είναι ολοκληρωτικά μη βιώσιμη, ενώ η παραγωγή στη χώρα υποχωρεί κατακόρυφα και η ανεργία των νέων φτάνει στο 50%. Η πορεία της χώρας δεν μπορεί να συνεχιστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Behravesh.
Μπορεί η κατάσταση στην Ελλάδα να είναι προβληματική, ωστόσο, η Behravesh δεν βλέπει κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης, ενώ δεν αναμένεται να απειληθεί η παραμονή άλλης χώρας στην ευρωζώνη.
Το δολάριο, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, θα ενισχυθεί έναντι άλλων μεγάλων νομισμάτων, εξαιτίας κυρίως των χαμηλότερων προσδοκιών ανάπτυξης για την Κίνα και των προκλήσεων από την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Οι παράγοντες αυτοί, πρόσθεσε, θα οδηγήσουν τους επενδυτές στο δολάριο και σε assets που είναι εκφρασμένα σε δολάρια.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για την Ευρώπη». Ωστόσο, ο Behravesh εναποθέτει τις ελπίδες του για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οποία φαίνεται πιο αποφασιστική σε σχέση με τους ευρωπαίους πολιτικούς, οι οποίοι δεν κινούνται γρήγορα για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.

bankingnews

___________________________________________



Nariman Behravesh

Directing the entire economic forecasting process at IHS, he is responsible for developing the economic outlook and risk analysis for the United States, Europe, Japan, China and other emerging markets

o τύπος αυτός κοιτάει νούμερα, εκτιμήσεις και βγάζει συμπεράσματα

No comments: