26.7.12

ΔΝΤ: για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, το Σεπτέμβρη - νέα χρηματοδότηση από ΕΕ

Το ΔΝΤ αναμένει οι συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα να συνεχιστούν και το Σεπτέμβριο, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του Ταμείου, David Hawley, λέγοντας ότι η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι μέρος της αποστολής του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι είναι ακόμα πρώιμο να μιλά κανείς για το αποτέλεσμα.

"Έίναι νωρίς ακόμα να μιλά κανείς για αποτελέσματα" ανέφερε ο κ. Hawley. "H αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι πάντοτε μέρος των συζητήσεων του ΔΝΤ με τις αρχές σε αυτή και σε κάθε άλλη χώρα", πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την έκθεση του Μαρτίου, όπου το ΔΝΤ προέβλεπε ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί περισσότερα χρήματα, ο κ. Hawley απάντησε ότι η στάση του Ταμείου για την Ελλάδα "δεν έχει αλλάξει". 


http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/715979/Article.aspx


ΔΝΤ: Οι αποκλίσεις στην εφαρμογή του ελληνικού μνημονίου θα απαιτήσουν νέα χρηματοδότηση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δια του εκπροσώπου του David Hawley επιβεβαίωσε πως ενδεχόμενες επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες για το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας, είτε μέσω της αναδιάρθρωσης είτε μέσω νέων κεφαλαίων, θα πρέπει να προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Hawley, στην τακτική ενημέρωση Τύπου, σημείωσε πως οι αποκλίσεις από τους στόχους απαιτούν περαιτέρω χρηματοδότηση ενώ συνέχισε λέγοντας πως η άποψη του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την εκτίμηση του Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα για την περίοδο 2014 -2020 χρειάζεται επιπλέον 70 δισ. ευρώ περίπου.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει αν έχει τεθεί προς συζήτηση η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που έχει στην κατοχή του ο επίσημος τομέας, σημειώνοντας πως δεν γίνονται γνωστές όλες οι πτυχές των διαπραγματεύσεων. 


http://www.capital.gr/news.asp?id=1570794

IMF Won't Say If Debt Restructuring Is Part Of Greece Negotiations Or Not [Dow Jones]  

No comments: