26.7.12

Ο Draghi έφτιαξε τη διάθεση και στη Wall

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές της Wall, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το ευρώ και ενώ αυξήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών και υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 1,83% στις 12.908 μονάδες, ο S&P κινείται ανοδικά 1,72% στις 1.361 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αυξάνεται 1,75% στις 2.904 μονάδες.
Ο κ. Draghi κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στο Λονδίνο, δήλωσε ότι η ΕΚΤ θεωρεί το ευρώ μη αναστρέψιμο και ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τη διάλυση του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί θα παρέμβει στην αγορά κρατικών ομολόγων.

Αμέσως μετά τα σχόλια του Draghi, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας υποχώρησε από το 7,37% στο 7,25% μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ έπεσε και κάτω από το ψυχολογικό όριο του 7%.
"Τα σχόλια του αφήνουν να εννοηθεί ότι οι αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ βρίσκονται και πάλι στο τραπέζι, όπως είναι και άλλο ένα LTRO" δήλωσε αναλυτής του CNN Money. 

http://www.euro2day.gr/markets/usa/140/articles/715962/ArticleMarketsUsaEurope.aspx

No comments: