26.7.12

Σφοδρές συγκρούσεις σε Δαμασκό και Χαλέπι-Βομβαρδισμοί με ελικόπτερα

Αμείωτοι συνεχίζονται και την Πέμπτη οι βομβαρδισμοί στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, Χαλέπι, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσσαντ εντείνουν τις προσπάθειες για να καταστείλουν τις δυνάμεις των ανταρτών στα δύο αστικά κέντρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κάτοικοι της πρωτεύουσας ανέφεραν ότι το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί στις νότιες περιοχές. Ελικόπτερα επιτέθηκαν στην συνοικία Χαζάρ αλ Ασουάντ, ένα από τα τελευταία οχυρά των ανταρτών στην πόλη.

Την ίδια ώρα, ο συριακός στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του στο Χαλέπι, στέλνοντας στην πόλη των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων δυνάμεις που επιχειρούσαν στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Χαλέπι και ένας ακτιβιστής δήλωσε ότι οι αντάρτες ελέγχουν τη μισή πόλη, ισχυρισμός που σύμφωνα με το Reuters δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

"Υπήρξαν βομβαρδισμοί αυτό το πρωί στις συνοικίες Μασχάντ και Σαλεχεντίν" ανέφερε ο ακτιβιστής Αμπού Χισάμ. "Τώρα έχουν σταματήσει, αλλά πετάνε από πάνω ελικόπτερα" πρόσθεσε.

Ακτιβιστές είπαν ότι 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες μέσα και γύρω από το Χαλέπει την Τετάρτη, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από την έναρξη της εξέγερσης στους 18.000. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/715974/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: