27.9.12

HSBC: Με το τύπωμα χρήματος δεν έρχεται ανάπτυξη, στην καλύτερη περίπτωση θα διατηρήσει την κατάσταση σταθερή

Η κρίση που μαστίζει τις αναπτυγμένες οικονομίες είναι καθαρά δομικής φύσεως, γεγονός που σημαίνει αυτόματα πως οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο είναι ανήμπορες να αναλάβουν τέτοια δράση, ώστε να αλλάξει η πραγματικότητα αυτή.
Με αυτόν τον τρόπο περιγράφουν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η παγκόσμια οικονομία, οι αναλυτές της HSBC, στην τελευταία έκθεσή τους.
Όπως εξηγούν, για έναν ακόμη χρόνο οι όποιες προσπάθειες των μεγαλύτερων οικονομιών για δημοσιονομική προσαρμογή θα βρεθούν εκτός στόχων. Υπό το πρίσμα αυτό, οι κεντρικές τράπεζες θα τυπώσουν νέο χρήμα... Αλλά η τακτική αυτή των κεντρικών τραπεζών δεν έχει στόχο να θωρακίσει την ανάπτυξη των οικονομιών, αλλά αντίθετα αποσκοπεί στο να αποτραπεί ο κίνδυνος μιας νέας οικονομικής καταστροφής.
Το τύπωμα χρήματος από την πλευρά των κεντρικών τραπεζών δεν πρόκειται να οδηγήσει με κανένα τρόπο στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, σχολιάζει ο οίκος και εξηγεί: Στην καλύτερη περίπτωση, το τύπωμα χρήματος θα διατηρήσει την κατάσταση σταθερή και υπό έλεγχο.
"Η κρίση είναι βαθιά κρίση δομικού χαρακτήρα και οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση αυτή", σχολιάζει στη νέα αυτή έκθεσή της η HSBC.
"Aπό την αδυναμία της αγοράς εργασίας στις αναπτυγμένες χώρες μέχρι τους δημοσιονομικούς εφιάλτες, προκύπτει το εξής: Τα οικονομικά προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν εύκολα με ένα κύμα νομισματικής πολιτικής", προειδοποιεί η HSBC.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=112927695

No comments: