27.9.12

Weidmann:η τραπεζική ένωση δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τα υφιστάμενα προβληματικά χαρτοφυλάκια δανείων

Ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann δήλωσε την Πέμπτη ότι η τραπεζική ένωση δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τα υφιστάμενα προβληματικά χαρτοφυλάκια δανείων.

"Μόνο τα ρίσκα που θα προκύψουν μετά την εγκαθίδρυση της ενίαιας εποπτείας μπορούν να αναληφθούν από κοινού" ανέφερε ο κ. Weidmann σε ομιλία που έδωσε σήμερα στο Βερολίνο.

"Οι υποχρεώσεις στους ισολογισμούς των τραπεζών πρέπει να αναληφθούν από τις χώρες υπό την επίβλεψη των οποίων δημιουργήθηκαν οι εν λόγω υποχρεώσεις" σημείωσε.

Τα σχόλια του κ. Weidmann έγιναν μόλις δύο μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM πρέπει να είναι το τελευταίο καταφύγιο και ότι τα υφιστάμενα δάνεια πρέπει να παραμείνουν ευθύνη των εθνικών κυβερνήσεων.

"Η αμοιβαιοποίηση των κινδύνων δεν μπορεί να είναι ο πρωταρχικός στόχος μιας τραπεζικής ένωσης" είπε ο κ. Weidmann, προσθέτοντας ότι μια αναδιάρθρωση των υφιστάμενων δανείων των τραπεζών από τον ESM θα συνιστά "δημοσιονομική μεταφορά".

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/728423/ArticleNewsWorld.aspx

_______________________________________________

πρόκειται για την ΕΕ του 1992 στο 2013, με στόχο την ΟΝΕ του 1999 στο ???
τότε, το όραμα ήταν παχυλό και συνοδεύτηκε από δάνεια
αυτή τη φορά?
 

No comments: