28.9.12

Και επισήμως στην Pimco τα κυπριακά stress test

Αρχίζει και τυπικά η διαδικασία των stress test στις τράπεζες της Κύπρου.Όπως είναι γνωστό, η Pimco με την συνδρομή της Deloitte όπου είναι απαραίτητο θα διενεργήσει τους ελέγχους.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοινώνει ότι, κατόπιν απαίτησης της Τρόϊκας, προχωρεί με την διεξαγωγή ανεξάρτητου διαγνωστικού ελέγχου του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου. Ο έλεγχος περιλαμβάνει αξιολόγηση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και τη διεξαγωγή άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων μέσω της οποίας θα καθοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες του κάθε τραπεζικού ιδρύματος που θα υποβληθεί στον έλεγχο.

Τα ακόλουθα τραπεζικά ιδρύματα θα υποβληθούν στον έλεγχο:

Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα, Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα μαζί με αντιπροσωπευτικό δείγμα συνδεδεμένων Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Ταμιευτήριο Λεμεσού, Eurobank Κύπρου και Alpha Bank Κύπρου.

Ο έλεγχος θα διεξαχθεί από την εταιρεία PIMCO σε συνεργασία με τον ελεγκτικό οίκο Deloitte για το μέρος του ελέγχου που απαιτεί ελεγκτική εξειδίκευση.

Ο έλεγχος θα συντονίζεται και θα επιβλέπεται από Συντονιστική Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από αντιπροσώπους των Κυπριακών Αρχών και των διεθνών οργανισμών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Τα αποτελέσματα της άσκησης για τον καθορισμό των κεφαλαιακών απαιτήσεων θα δημοσιοποιηθούν από τη Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου μετά που θα εγκριθούν από τη Συντονιστική Επιτροπή. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/728759/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: