15.11.12

Ρουκέτες με στόχο το Τελ Αβίβ εκτοξεύονται από τη Γάζα - Σειρήνες στην ισραηλινή πρωτεύουσα για πρώτη φορά μετά το 1991

Hδη τρεις Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από χτύπημα ρουκέτας νωρίτερα σήμερα, ενώ ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων οι οποίοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνά τους 15.
Την πρωτεύουσα του Ισραήλ, Τελ Αβίβ, έβαλαν στο στόχαστρό τους ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις οι οποίες δρουν στη Λωρίδα της Γάζας, εκτοξεύοντας ρουκέτες προς την κατεύθυνσή του.
Από τις δύο ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύθηκαν, η μία κατέληξε τελικώς στη θάλασσα.
Την ευθύνη για την επίθεση φέρεται να έχει αναλάβει η Ισλαμική Τζιχάντ.
Πάντως, ενδεικτικό της έντασης η οποία αρχίζει να κλιμακώνεται επικίνδυνα στην περιοχή, είναι το γεγονός ότι στο Τελ Αβίβ ήχησαν σειρήνες για πρώτη φορά από το 1991, περίοδο του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη τρεις Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από χτύπημα ρουκέτας νωρίτερα σήμερα, ενώ ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων οι οποίοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνά τους 15.
Εκπρόσωπος της Χαμάς φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ότι η οργάνωση δεν μπορεί να δεχθεί αυτή τη στιγμή κανένα διάλογο για εκεχειρία με το Ισραήλ.
Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπάρακ σημείωσε σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η κλιμάκωση με την εκτόξευση ρουκετών με στόχο το Τελ Αβίβ θα έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις για τη Λωρίδα της Γάζας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2253107


No comments: