21.11.12

Στον αέρα η ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς -

Στον αέρα η ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς συνεχίζονται για όγδοη ημέρα οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κατά τη διάρκεια της νύχτας επλήγησαν περισσότεροι από 100 στόχοι, ενώ δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα, οι οποίες απωθήθηκαν.
Σύμφωνα με τους ανταποκριτές του BBC στη Γάζα, τις πρώτες πρωινές ώρες ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις , ενώ ακολούθησαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.
Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα, έχουν χάσει τη ζωή τους 140 παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, και πέντε ισραηλινοί.
Και ενώ αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, εντείνονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Στην περιοχή βρίσκεται από χθες η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία είχε δίωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.
Εντός της ημέρας, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα μεταβεί στη Δυτική Όχθη και στο Κάιρο όπου θα έχει συνομιλίες με παλαιστίνιους και αιγύπτιους αξιωματούχους.
Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι σήμερα θα ανακοινωθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, γεγονός που δεν επιβεβαιώνει το Τελ Αβίβ.
Συνεδριάζει εκτάκτως στις 22.00 ώρα Ελλάδος το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2254591

Κλίντον: Σαφές μήνυμα Ομπάμα για σθεναρή υποστήριξη προς το Ισραήλ


Με «σαφές μήνυμα» από τον Μπαράκ Ομπάμα για «σθεναρή» και «ακλόνητη» υποστήριξη προς το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, έφτασε στην Ιερουσαλήμ η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον.
Από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι θα προτιμούσε μια μακρόχρονη εκεχειρία από μια χερσαία επίθεση στη Γάζα, ωστόσο πρόσθεσε πως δεν θα αποφύγει μια τέτοια επίθεση αν είναι αναγκαία.
Επιπλέον ευχαρίστησε την Χ. Κλίντον για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Ιron Dome, από το οποίο έχουν καταρριφθεί εκατοντάδες από τους πυραύλους που έχουν εκτοξευτεί με στόχο το Ισραήλ τις τελευταίες επτά ημέρες.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



No comments: