Σφήνα" Εθνικής στο ΤΤ κόντρα στην Eurobank
"Πόλεμος" ΕΤΕ - Λάτση για Τ.Τ.
" Βροντερό παρών" αποπνέει η κίνηση - έκπληξη της Εθνικής Τράπεζας να αποκτήσει το 5,16% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα 13,25 ευρώ, αναβάζοντας τη συνολική συμμετοχή της στο 5,735%.
Το "πακέτο" πούλησε στην Εθνική Τράπεζα, ομάδα ιδιωτών επενδυτών, ισχυρή θέση μεταξύ των οποίων είχε ο επενδυτής κ. Αλευρομάγειρας. Ειδικότερα, μεταβιβάστηκε το 5,16% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα 13,25 ευρώ μέσω 4 πακέτων 7.340.000 τεμαχίων. Αναλυτικά πέρασαν πακέτα 1.325.000, 1.015.000. 500.000 και 4.500.000 τεμαχίων αντίστοιχα.
Πρώτη τάραξε τα νερά η Eurobank ανακοινώνοντας στις 28 Μαρτίου την απόκτηση πακέτου για το 3,9% στα 10,50 ευρώ, εξέλιξη που ανέβαζε το συνολικό ποσοστό της στο 5,9%. Αργότερα η επίσημη συμμετοχή έφθασε στο 6,075%, ενώ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Ν. Καραμούζης, δεν απέκλεισε τη διεύρυνση της συμμετοχής της EFG
Σύμφωνα με πληροφορίες πωλητές είναι ξένα funds μεταξύ των οποίων και η Deutsche Bank η οποία φέρεται να ήλεγχε το 2,5% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Νωρίτερα στελέχη της MIG και της Eurobank, μιλώντας στο Capital.gr είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τα "πακέτα". Κορυφαία στελέχη δήλωναν άγνοια για το θέμα και τόνιζαν πως δεν έχουν καμία σχέση με το ζήτημα.
«Με εξαίρεση τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο της MIG, ο όποιος μέχρι στιγμής δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, και τον κ. Γιάννη Κωστόπουλο της Alpha Βank, οι υπόλοιποι τραπεζίτες αλλά και κάποιοι εφοπλιστές έχουν ανοίξει το "πουγκί" τους και αγοράζουν μετοχές του Τ.Τ.».
Ακριβείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη ιδιωτική τράπεζα (μέσω συνδεδεμένων εταιρειών) κατέχει ποσοστό μετοχών κοντά στο 2% -2,5%. Η πληροφορία επιβεβαιώνεται αρμοδίως από πήγες του Τ.Τ. Ταυτόχρονα ισχυρά εφοπλιστικά ονόματα φαίνεται να έχουν χτίσει θέσεις στο μετοχικό κεφαλαίο της Τράπεζας.
Επιπροσθέτως, πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι δύο ή τρία αλλοδαπά funds που έχουν συγκεντρώσει συνολικά το 7-10% του μετοχικού κεφαλαίου του Τ.Τ. έχουν βγει στην αγορά, «ψάχνοντας» αγοραστές και ζητούν για να πουλήσουν τις μετοχές τους με σημαντικό premium (δηλαδή σε ανώτερες τιμές από τις τρέχουσες).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment