18.4.08

Αντικρουόμενες απόψεις

Strauss-Kahn: Η οικονομία των ΗΠΑ "θα πιάσει πάτο" στα τέλη του 2008
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss-Kahn, δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία “θα πιάσει πάτο στα τέλη του 2008”, ενώ το 2009 θα σημειώσει μία λίγο έως πολύ ταχεία ανάκαμψη.
...
Η ανάπτυξη στην Ευρώπη “θα επιβραδύνει επίσης, καθώς δε βλέπω να μπορεί να ξεφύγει από τις συνέπειες της αμερικανικής κρίσης”, δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Επιβεβαίωσε επίσης την εκτίμηση του ΔΝΤ για ανάπτυξη 3,7% το 2008, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια οικονομία “βρισκόταν σε κακό δρόμο”. Ο Strauss-Kahn είπε ακόμη ότι το “υποτιμημένο” νόμισμα της Κίνας ήταν μία από τις αιτίες της παγκόσμιας ανισορροπίας.

Mobius: "Η κρίση πλησιάζει στο τέλος της"
“Στο τέλος της πλησιάζει” η χρηματοπιστωτική κρίση που κόστισε στους οίκους και στις τράπεζες δισ. δολ., τόνισε ο γκουρού των αγορών, Mark Mobius, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg.
ανέφερε πως εδώ και καιρό αγοράζει μετοχές του τραπεζικού κλάδου, όπως οι Bank of China Ltd. και Industrial & Commercial Bank of China Ltd (ΙCBC) δεδομένου ότι έχει υποχωρήσει σημαντικά η αξία τους. "Αγοράζουμε μετοχές του τραπεζικού κλάδου, καθώς οι τιμές έχουν υποχωρήσει σε περισσότερο εύλογα επίπεδα".
Παράλληλα, ανέφερε πως τη μεγαλύτερη επένδυση του αποτελούν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου λόγω της ανόδου στις τιμές του πετρελαίου. "Η ενέργεια έχει ιδιαίτερη στάθμιση στο χαρτοφυλάκιο μας. Και δεν βλέπουμε να αλλάζει αυτό άμεσα".
το "δολάριο δεν θα ανακάμψει στο άμεσο μέλλον".

No comments: