27.3.09

Ισπανία: Νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

Τη δυνατότητα νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας έχει η κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, εφόσον κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times».
O Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα περιμένει να δει εάν έχουν αποτελέσματα τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά διαβεβαίωσε ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω κινήσεις στήριξης της οικονομίας, δεδομένου ότι το δημόσιο χρέος της Ισπανίας είναι στο 38-39% του ΑΕΠ, δηλαδή κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
«Έχουμε ένα περιθώριο με το χρέος. Θα επιβαρυνθεί το δημόσιο έλλειμμα, αλλά έχουμε αρκετό περιθώριο με το χρέος», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ισπανός πρωθυπουργός.
Ο Θαπατέρο εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για να δει εάν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί θα φέρουν αποτελέσματα. Πρόσθεσε δε ότι θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία της ισπανικής προεδρίας στην Ε.Ε. για να προωθήσει αναπτυξιακές δαπάνες στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιοτεχνολογίας.
«Η αλλαγή του διεθνούς ενεργειακού μοντέλου είναι η πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζει αυτή η γενιά της ανθρωπότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πρωθυπουργός.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/27/1646130.htm

No comments: