3.6.09

Επιβεβαίωση προβλέψεων

Σύσταση "underweight" από "overweight" για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου δίνει η Beta ΑΧΕ, καθώς η νέα, υψηλότερη τιμή-στόχος, στα 4,54 ευρώ (από 4,06 €) είναι χαμηλότερη 10% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής. Για το σύνολο του 2009, η Beta προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη, στα 278,5 εκατ. από 434 εκατ. ευρώ.
http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/520581/Article.aspx

Τώρα τι σόι προεξόφληση έγινε όταν οι προβλέψεις κερδών είναι γνωστές εδώ και μήνες
2009: Τρία σενάρια για τον τραπεζικό κλάδο
είναι από τα "μαγικά" των χρηματιστηρίων!
Δείτε στο παραπάνω λινκ ότι η ΚΥΠΡ προβλέπεται ήδη από τον Ιαν.-Φεβρ.'09 να έχει κέρδη λιγότερα από 300 εκ.
Οπότε, σε συνδυασμό με τη λογική των συντηρητικών Κυπραίων τραπεζιτών, οι οποίοι δεν χορηγούν αφειδώς στεγαστικά δάνεια ενώ μόλις τους τελευταίους μήνες έχουν ανάψει το πράσινο φως για μικρότερα επαγγελματικά-προσωπικά-καταναλωτικά, λογικό είναι τα κέρδη της τράπεζας να παραμείνουν καθηλωμένα αφού δεν κάνουν πωλήσεις...
Βέβαια, καθηλωμένες αναμένεται να παραμείνουν και οι επισφάλειες της τράπεζας.

Για τις εγχώριες τράπεζες πνέει διαφορετικός άνεμος. Η ΕΤΕ είναι βέβαια η μόνη που προσπαθεί να κρατήσει την κυβερνητική υπόσχεση πιστωτικής επέκτασης για το 2009 τουλάχιστον στο 10%, όμως είναι και η μόνη που ακόμα και την περίοδο κρίσης του περασμένου φθινοπώρου έβλεπε τα χαρτάκια σειράς προτεραιότητας των καταστημάτων του δικτύου της να καταναλώνονται με τον ίδιο ρυθμό.
Η ΕΥΡΩΒ - ως άλλος αναπτυξιακός πόλος, μην ξεχνάμε το γεύμα στο σπίτι του Καραμούζη πριν κάτι μήνες - μόλις δημιούργησε προγράμματα χρηματοδότησης υποδομών, τουρισμού, εξαγωγικών και καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, "ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα ώστε να δημιουργηθεί ο νέος πλούτος".
Η ΑΛΦΑ μάλλον κινείται λιγότερο εμφανώς αλλά η πορεία της, από την ίδρυσή της στην Καλαμάτα, δείχνει ότι ξέρει να ελίσσεται επιτυχώς.
Η ΠΕΙΡ είναι η τράπεζα που συνέχισε καλύτερα από όλους αυτή τη δεκαετία την επιθετική πολιτική πιστωτικής επέκτασης που έφερε στην Ελλάδα η Eurobank. Όμως το παλαιότερο πλεονέκτημα αναμένεται να γυρίσει σε μειονέκτημα καθώς οι νέοι πελάτες μειώνονται και οι παλαιοί καθυστερούν...
Οι εγχώριες τράπεζες βέβαια πρέπει να κρατήσουν την αναπνοή τους και με την εμπλοκή τους στη ΝΑ Ευρώπη - οι εγγυήσεις δόθηκαν αλλά έχει δρόμο ακόμα μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Όχι ότι γίνεται αλλιώς, η εγχώρια αγορά στην κούρσα ανάπτυξης από το 1987 και τον Καρατζά οδεύει προς τον κορεσμό της.

Προβλέψεις κερδών τραπεζών 2009 Φεβρουαρίου
Προβλέψεις κερδών τραπεζών 2009 Απριλίου

No comments: