23.12.09

Moody's: «Αρνητική» η προοπτική της Finansbank

«Αρνητική» από «σταθερή» χαρακτήρισε σήμερα ο οίκος Moody's την προοπτική των καταθέσεων της θυγατρικής της ΕΤΕ στην Τουρκία σε εγχώριο νόμισμα (βαθμολογίας Α3), μετά την υποβάθμιση της οικονομικής ευρωστίας (BFSR) της Εθνικής Τράπεζας σε C με «αρνητική» προοπτική.

Η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα αποτελεί τον κύριο μέτοχο της Finansbank με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο 95%. Σύμφωνα με το διεθνή οίκο αξιολόγησης, η υψηλή βαθμολόγηση των καταθέσεων της Finansbank σε εγχώριο νόμισμα (GLC) με Α3 (έναντι του Baa2 για το BCA και του C- BFSR) για το είναι αποτέλεσμα της ευρωστίας των οικονομικών της τράπεζας χάρη στην υποστήριξή της από την ΕΤΕ.

Η αναβάθμιση κατά δύο μονάδες σε επίπεδο GLC οφείλεται στην υψηλή πιθανότητα στήριξης της τουρκικής τράπεζας δεδομένου του σημαντικού ρόλου της στις δραστηριότητες franchise και στην κερδοφορία του ομίλου. Η αρνητική προοπτική της υποδεικνύει ότι μια ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση του BFSR της μητρικής θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβάθμιση και των καταθέσεων εγχώριου νομίσματος της Finansbank.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1758655

Moody's: Υποβάθμιση ομολογιακών εκδόσεων ΕΤΕ και Marfin

Στην υποβάθμιση των εξασφαλισμένων ομολογιακών εκδόσεων δύο ελληνικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας και της Marfin Egnatia Bank, προχώρησε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, τα ομόλογα ενυπόθηκης εξασφάλισης που έχει εκδώσει η Marfin υποβαθμίστηκαν στο Αα2 από Αα1 –έξι μήνες μετά την τελευταία υποβάθμισή τους κατά μία βαθμίδα στις 12 Ιουνίου.

Στο μικροσκόπιο της Moody's βρίσκονται και οι ενυπόθηκες ομολογιακές εκδόσεις βαθμολογίας Ααα της Εθνικής Τράπεζας, με πιθανό το ενδεχόμενο της υποβάθμισής τους.

Πτώση σημείωσαν, επίσης, οι δείκτες έγκαιρης πληρωμής (TPIs) της Marfin και της ΕΤΕ, σύμφωνα με τους οποίους το ενδεχόμενο έγκαιρης πληρωμής θεωρείται πλέον «Improbable» (απίθανο) από «Probable» (πιθανό) που ήταν μέχρι σήμερα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1758688

No comments: