28.12.09

Βρετανία: Πρόβλεψη για μείωση των τιμών ακινήτων το 2010

Μείωση των τιμών ακινήτων στη Βρετανία την επόμενη χρονιά εξαιτίας της ανεργίας και των ανησυχιών σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα «βλέπει» η Hometrack.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι τιμές των ακινήτων αναμένεται να μειωθούν κατά 1% το 2010, έχοντας παραμείνει στάσιμες φέτος. Το Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στις 156.900 στερλίνες.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει περισσότερα από 600.000 άτομα στην ανεργία, αριθμός ο οποίος πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω καθώς η βρετανική οικονομία ανακάμπτει από τη μακρύτερη ύφεση στην ιστορία της.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν και η αντιπολίτευση αναζητούν τρόπους μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος – το οποίο έχει αναρριχηθεί σε επίπεδα ρεκόρ – μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

«Αν και η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να κορυφωθεί το 2010, η άνοδος της ανεργίας και η αργή ανάπτυξη των εισοδημάτων στα νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα ασκήσει πιέσεις στη ζήτηση», σχολίασε ο Ρίτσαρντ Ντόνελ, διευθυντής έρευνας στη Hometrack.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1759537

No comments: