30.12.09

Κορυφαία επενδυτική επιλογή των αναδυόμενων αγορών η Ρωσία

Η Ρωσία αποτελεί την κορυφαία επενδυτική επιλογή για τα μεγαλύτερα μετοχικά funds των αναδυόμενων αγορών για το 2010, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Alexei Kudrin δήλωσε ότι οι μετοχές είναι πολύ ακριβές μετά το ράλι του δείκτη RTS κατά 129%.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα μεγαλύτερα στον κόσμο αμοιβαία κεφάλαια αναδυόμενων αγορών, επιλέγουν τις ρωσικές μετοχές, σύμφωνα με στοιχεία της EPFR Global.

Πάνω από το 95% των συστάσεων των αναλυτών για τις ρωσικές μετοχές είναι “buy” ή “hold”, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 1997, όταν το Bloomberg ξεκίνησε την καταγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων.

Ενώ ο Kudrin δήλωσε στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο συνεδρίου στη Μόσχα ότι τα “κερδοσκοπικά κεφάλαια” οδήγησαν σε “υπερθέρμανση” της αγοράς, ο RTS διαπραγματεύεται σε 9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, 30% χαμηλότερα από τον δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI Emerging Markets Index.

Εξάλλου, προβλέψεις του Bloomberg δείχνουν ότι τα κέρδη θα ενισχυθούν κατά 43% τον επόμενο χρόνο, σχεδόν το διπλάσιο των κερδών στην Κίνα, την Ινδία και τη Βραζιλία, καθώς το ράλι του πετρελαίου οδηγεί τη Ρωσία στην έξοδο από την ύφεση.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η Ρωσία είναι η πιο ελκυστική αναδυόμενη αγορά για το 2010, ενώ η Troika Dialog, η παλαιότερη επενδυτική τράπεζα της χώρας προβλέπει άνοδο των μετοχών σε ποσοστό 40% μέσα στο έτος.

“Ο κόσμος αρχίζει να κατανοεί το γεγονός ότι η Ρωσία αποτελεί μία τοποθέτηση που πρέπει να εξετάσει”, σχολίασε ο Mark Mobius, πρόεδρος της Templeton Asset Management. “Αν συγκρίνουμε τις τρέχουσες αποτιμήσεις των ρωσικών μετοχών με άλλες μεγάλες χώρες, δεν είναι υπερτιμημένες. Υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες στη συγκεκριμένη αγορά”, πρόσθεσε.

http://www.capital.gr/News.asp?id=880255

No comments: