31.12.09

Γερμανία: Η κρίση δεν τελείωσε, προειδοποιεί η Μέρκελ

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Aγκελα Μέρκελ προειδοποιεί ότι η κατάσταση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα μπορούσε να επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο, πριν μπει σε τροχιά ανάκαμψης.

Στο μήνυμά της για την Πρωτοχρονιά, που θα μεταδοθεί σήμερα, η Μέρκελ υπόσχεται επίσης τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης και τη θέσπιση νέων κανόνων για τη λειτουργία των χρηματαγορών, ώστε να μην επαναληφθεί μία κρίση όπως αυτή που περνά η διεθνής οικονομία.

"Δεν μπορούμε να περιμένουμε να τερματιστεί γρήγορα η οικονομική ύφεση. Ορισμένα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα τον καινούριο χρόνο πριν μπορέσουν να βελτιωθούν", αναφέρει στο μήνυμά της η Μέρκελ. Ωστόσο προσθέτει ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση και να βγει πιο δυνατή από αυτή την περίοδο.

"Εμείς, ως γερμανική κυβέρνηση, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη", αναφέρει η Μέρκελ. Πάνω απ όλα, επισημαίνει, οι πολιτικοί και η βιομηχανία πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην προστασία των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση επαρκών πιστώσεων, ιδιαιτέρως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μία άλλη προτεραιότητα για τη Μέρκελ είναι η ρύθμιση των κανόνων λειτουργίας της αγοράς. "Πρέπει και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη θέσπιση νέων κανόνων στις χρηματαγορές", τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Μέρκελ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1760819

Μέρκελ: Δεν αναμένεται ταχεία ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας το 2010


Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προϊδέασε σήμερα, στο ευχετήριο μηνυμά της για το νέο έτος, τους συμπατριώτες της ότι το 2010 δεν αναμένεται ταχεία ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

«Θα είναι το ερχόμενο ένα έτος καθοριστικό, αναφορικά με το πώς θα εξέλθουμε από την οικονομική κρίση, αλλά ας μην αναμένουμε ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας μας στη διάρκειά του», τονίζει στο μήνυμά της η κ. Μέρκελ.

«Σας προλέγω, μάλιστα, ότι ορισμένοι δείκτες της οικονομίας μας θα επιδεινωθούν αρχικά, το 2010, πριν βελτιωθούν οριστικά», πρόσθεσε.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1760810

No comments: