21.4.10

Καθοριστικές διαπραγματεύσεις με ΕΕ, ΔΝΤ ξεκινά η κυβέρνηση

Αρχίζουν σήμερα, Τετάρτη, οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους απεσταλμένους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ για την αποσαφήνιση των όρων του μηχανισμού βοήθειας, οι οποίες θα διαρκέσουν «τουλάχιστον 10 ημέρες». Το κρίσιμο 20ημερο ολοκληρώνεται στις 19 Μαΐου, όταν λήγουν ομόλογα ύψους 9 δισ. ευρώ.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1128290&lngDtrID=244

Αυξημένες κατά 30% οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
Μαζική έξοδο δημοσίων υπαλλήλων στη σύνταξη, προκαλούν οι ανατροπές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς τους, με τις αιτήσεις για συνταξιοδότηση στο πρώτο τετράμηνο του 2010 να είναι αυξημένες κατά 30% σε σχέση με το 2009.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1128293&lngDtrID=251

Ιδιώτες ελεγκτές «μπαίνουν» σε εφορίες, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία
Ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες θα αναλάβουν να «κυνηγήσουν» τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να παρακολουθούν σε μηνιαία βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού από υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την αύξηση των δημοσίων εσόδων έχει επτά σημεία αιχμής:

1. Ειδικές ομάδες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
2. Ειδική ομάδα για την άμεση εφαρμογή του φορολογικού, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλά η εφαρμογή του δεν είναι αυτόματη για να αρχίσει και η εισροή εσόδων.
3. Παρακολούθηση σε κάθε ΔΟΥ της εφαρμογής των στόχων που έχουν τεθεί.
4. Εντατικοποίηση των ελέγχων στη βάση διασταυρώσεων στοιχείων.
5. Εφαρμογή αυστηρότερων ποινών στους φοροπαραβάτες.
6. Αναμόρφωση του ΣΔΟΕ.
7. Καμπάνια για την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης.

Παράλληλα, το υπουργείο προωθεί νομοσχέδια για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, την αναμόρφωση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με ένταξη βασικών διατάξεών του στη φορολογική νομοθεσία.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1128296&lngDtrID=244

Βελτιωμένη η πορεία των εσόδων τον Απρίλιο
Αποδίδει σταδιακά το μέτρο των αποδείξεων φέροντας εισπράξεις στα ταμεία του Δημοσίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», με βάση στοιχεία λογιστικών γραφείων το πρώτο τρίμηνο του έτους ο τζίρος επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών εμφανίζεται, βάσει αποδείξεων που εκδίδονται, σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και αυτό προκύπτει από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που συντάσσονται και υποβάλλονται αυτές τις ημέρες από 800.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1128302&lngDtrID=251

No comments: