15.4.10

Εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ στις εφορίες

Εξονυχιστικό έλεγχο στις εφορίες πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες οι εμπειρογνώμονες της τεχνικής βοήθειας του ΔΝΤ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν στα στοιχεία της Εφορίας Ανωνύμων Εταιρειών στην Καλλιθέα όπου πραγματοποίησαν προχθές επίσκεψη εξετάζοντας επί ώρες φακέλους με στοιχεία. Εδιναν την αίσθηση ότι είναι καλοί γνώστες του ελληνικού φορολογικού συστήματος και εξοικειωμένοι με τα προβλήματα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Τα βασικότερα ερωτήματα αφορούσαν τα αναμενόμενα: την πορεία των εσόδων, τον αριθμό των Α.Ε. που είναι στη δικαιοδοσία της ΦΑΕ, τους τζίρους των επιχειρήσεων, τον αριθμό των ελέγχων, την τήρηση των διακανονισμών. Δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν και για το δυναμικό της εφορίας και τον ακριβή αριθμό του προσωπικού που εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο τομέα.

Στο μικροσκόπιο του ελέγχου ετέθη και η ΦΑΒΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπειρογνώμονες, που είχαν εκτενή συνάντηση και με τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου, δεν έφυγαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το επίπεδο των στελεχών στην ελληνική δημόσια διοίκηση.

Ομως, η μεγαλύτερη απογοήτευση για τους εμπειρογνώμονες προήλθε στη συνάντηση με την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, στο υπουργείο Εργασίας, όταν διαπίστωσαν ότι η επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να αξιολογηθεί με οικονομικά στοιχεία διότι απλώς δεν υπάρχουν τα κατάλληλα στοιχεία ή αυτά που υπάρχουν, επί παραδείγματι για τον αριθμό των συνταξιούχων, είναι αντιφατικά. Επομένως δεν μπόρεσαν να προσμετρήσουν εάν θα υπάρξει και πόση θα είναι η εξοικονόμηση της δημόσιας δαπάνης από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_15/04/2010_397499

_____________________

Κάτι που θα εξυπηρετεί τους πάντες θα είναι να εγκατασταθεί ανεπίσημα εδώ μόνιμα τα ΔΝΤ. Χωρίς επιστολές συνδρομής ώστε "μόνοι" μας να τα καταφέρουμε...

Δείχνει πλέον λογικό

No comments: