5.5.10

Επανέρχονται τα σενάρια για Ευρωζώνη 2 ταχυτήτων

Μετά τη Morgan Stanley, τώρα και η BNP Paribas αρχίζει να βλέπει μεγαλύτερη πιθανότητα να εξέλθουν της Ευρωζώνης χώρες όπως η Γερμανία απ’ ότι η Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για την Ελλάδα να φύγει απ’ το ευρώ», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas, Ian Stannard κατά τη διάρκεια συνεδρίου σήμερα στο Λονδίνο. «Αλλά για τις πλουσιότερες χώρες, που πρέπει να διασώσουν τις πιο αδύναμες, υπάρχει κάτι παραπάνω από κίνητρο», συμπλήρωσε.

Η BNP Paribas κατά πάσα πιθανότητα θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις της για το ευρώ λόγω των ανησυχιών ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα λάβει την υποστήριξη κάποιων χωρών και καθώς οι πιστωτικοί περιορισμοί θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη, όπως δήλωσε ο Stannard.

Τόνισε ότι το ευρώ «θα υποχωρήσει σημαντικά φέτος μέχρι τις αρχές του 2011». Όπως είπε η αδυναμία του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος πιθανόν να επιταχύνει στο β’ εξάμηνο και να διαπραγματεύεται χαμηλότερα απ’ το στόχο 1,27 δολ. που έχει δώσει η BNP.

Το ευρώ διαπραγματευόταν στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους, στην περιοχή του 1,3055 δολ. Απ’ την αρχή της χρονιάς έχει απωλέσει 6,6% της αξίας του.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=83454

No comments: