11.5.10

Pfizer: Κάλυψη από Merit με αccumulate

Με τιμή στόχο τα $21.33 ανά μετοχή και σύσταση "ACCUMULATE" ξεκινά τη κάλυψη της Pfizer Inc. η MERIT XAΕΠΕΥ υποδηλώνοντας σημαντικό περιθώριο ανόδου της τάξεως του 27,44% από το κλείσιμο στις 06/05/2010.

Η ΜERIT XAEΠΕΥ σημειώνει ότι η συγχώνευση της Pfizer με την Wyeth το 2009 αναμένεται να προστατεύσει τη φαρμακευτική έναντι της αναμενόμενης λήξης το 2011 της πατέντας του πιο επιτυχημένου φαρμάκου της, Lipitor ®, το οποίο αποτελεί το 22,86% των συνολικών πωλήσεων για το 2009.

Η εταιρεία ακόμη διαφοροποίησε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και δραστηριοτήτων της σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην οποία αναμένει επίσης και τα μελλοντικά οφέλη από τις συνέργειες της εν λόγω συγχωνεύσεως. Τέλος, η τρέχουσα σχετικά χαμηλή αποτίμηση της μετοχής της εταιρείας από την αγορά συγκριτικά με τις άλλες φαρμακευτικές, εκτιμούμε ότι αποτελεί ελκυστική επενδυτική επιλογή.

"Επανειλημμένα από τις αρχές του 2009 μέχρι σήμερα έχουμε τονίσει ότι η αμερικάνικη αγορά προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες και αποδόσεις που ξεπερνούν τις αντίστοιχες ελληνικές. Για αυτό το λόγο οι Έλληνες επενδυτές θα ήταν προτιμότερο να στρέψουν την προσοχή τους σε αυτήν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη), δεδομένου της έντονης αβεβαιότητας που επικρατεί στην εγχώρια αγορά.

Με δεδομένα τα παραπάνω προτείνουμε διοχέτευση ρευστότητας προς ξένες ανεπτυγμένες αγορές όπως την αμερικάνικη κεφαλαιαγορά. Η βελτιωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων των εταιρειών του S&P 500, η πιο προβλέψιμη ανάκαμψη και η ευνοϊκή ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ συντελούν στην επιλογή θέσεων σε κλάδους που έχουν υποαποδώσει σε σχέση με τον S&P όπως εκείνοι της ενέργειας και των φαρμακευτικών/βιοτεχνολογίας", τονίζει η Merit.

Σημειώνεται ότι η MERIT ΧΑΕΠΕΥ είναι η πρώτη ιδιωτική χρηματιστηριακή στην Ελλάδα που καλύπτει εταιρείες της αμερικάνικης αγοράς.

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/582716/Article.aspx

_____________________________

Δεν ξέρω πως φαίνεται σε εσάς, εμένα μου φαίνεται...
Ελληνική Χρηματιστηριακή "καλύπτει" την Pfizer Inc. ... ... ... ...
Δηλαδή τα χρηματιστηριακά site των ΗΠΑ στις ειδήσεις των εταιρειών γράφουν για την τοποθέτηση της Μέριτ;
Ή, η μετοχή της Pfizer Inc. θα επηρεάζεται από τις αλλαγές αξιολόγησης της Μέριτ;

Δεν έχω κάτι με τη Μέριτ, ίσα ίσα που έχει αργήσει. Απλά βλέπουμε το καζίνο πως εξελίσσεται.

No comments: