1.6.10

Καμία σοβαρή πρόταση για εξαγορά ελληνικού χρέους

Ερωτήματα προκαλεί δημοσίευμα που διακινήθηκε χθες σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα περί υποβολής πρότασης από private equity fund προς τον πρωθυπουργό, στις αρχές του έτους, για την αγορά ελληνικού χρέους έως και 20 δισ. ευρώ, πριν η χώρα προσφύγει στην ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ειδικότερα χθεσινό δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο υποστηρίζει ότι το private equity fund, Hayman, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό τον Ιανουάριο κοινοποιούσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα με ποσό 7 δισ. ευρώ με επιτόκιο Libor συν 1,25%.

Επανήλθε δε τον Φεβρουάριο με νέα πρόταση δηλώνοντας πρόθεση να δανειοδοτήσει τη χώρα με ποσό έως και 20 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ρόλο διαμεσολαβητή έπαιξε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το οποίο το fund φέρεται να υπέγραψε Memorandum of Understanding. Κυβερνητικά στελέχη διευκρινίζουν μιλώντας στην «Η» πως δεν υπήρξε ποτέ σοβαρή πρόταση.

Την ίδια ώρα πηγές της αγοράς δεν παρέλειπαν να σχολιάσουν πως την περίοδο εκείνη, με τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, δεν ήταν λίγοι οι υποψήφιοι «χρηματοδότες» που έσπευδαν να πλησιάσουν την κυβέρνηση προσφέροντας δάνεια, πρακτικές που όπως λένε δεν συνάδουν με τη σύγχρονη πραγματικότητα στην Ελλάδα.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=32813150

No comments: