29.9.10

Στα 30 δισ. ευρώ το κόστος διάσωσης της Anglo

Την Πέμπτη αναμένεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση του Δουβλίνου το νέο σχέδιο διάσωσης της Anglo Irish Bank, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Όπως αναφέρουν οι "F.T.", η κυβέρνηση του Δουβλίνου αναμένεται να προχωρήσει σε νέα "αιμοδοσία" προς την Anglo, ύψους 5 δισ. ευρώ. Έτσι, το συνολικό κόστος διάσωσης της Anglo Irish Bank εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 30 δισ. ευρώ, ποσό χαμηλότερο από τα 35 δισ. ευρώ που προέβλεψε η Standard & Poor’s κατά την προειδοποίηση για υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιρλανδίας. Επισημαίνεται ότι και η Fitch προέβη σε προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της Ιρλανδίας.

Τις τελευταίες ημέρες, μέλη της κυβέρνησης του Δουβλίνου έχουν προβεί σε ενορχηστρωμένες δηλώσεις διαβεβαίωσης των μετόχων της Anglo Irish Bank ότι θα τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις της τράπεζας. Ακόμη και ο κ. Brian Cowen, ο πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε: "Είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να ανακτήσουμε τη διεθνή εμπιστοσύνη και να χτίσουμε την εγχώρια εμπιστοσύνη". 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/605759/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: