29.9.10

Νέο ρεκόρ χρυσού, άλμα χαλκού και άνοδος πετρελαίου

Η τιμή του χρυσού κατέρριψε νέο ρεκόρ ανόδου, για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, εξαιτίας της υποχώρησης της ισοτιμίας του δολαρίου κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα έναντι του ευρώ και στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών έναντι του καλαθιού των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, ενώ η τιμή του αργύρου συνεχίζει να «ταξιδεύει» στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών δεκαετιών!

Εκτιμήσεις χρυσού

Οι αναλυτές της Ένωσης Αγορών Χρυσού του Λονδίνου (London Bullion Market Association -LBMA) αναμένουν ότι η τιμή του κίτρινου μετάλλου θα αναρριχηθεί στα 1.450 δολάρια ανά ουγκιά, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ τραπεζιτών, παραγωγών και αναλυτών που συμμετέχουν στη μεγαλύτερη συνάντηση του τομέα πολυτίμων μετάλλων που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Οι FinancialTimes υπογράμμισαν ότι εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της LBMA η τιμή του χρυσού θα σημειώσει άνοδο 12,50% σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές ρεκόρ, που ξεπεράσει τα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά!

Η τιμή του χρυσού σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% στο ρεκόρ των 1.310,40 δολαρίων ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ στη Νέα Υόρκη είχε αναρριχηθεί στο ρεκόρ των 1.311,80 δολαρίων ανά ουγκιά το βράδυ της Τρίτης.

Η τιμή του αργύρου σημειώνει άνοδο 0,32% στα 21,86 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, της πλατίνας άνοδο 0,86% στα 1.656 δολάρια ανά ουγκιά και του παλλαδίου άνοδο 1,07% στα 573 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Ο χαλκός πάνω από τα 8.000 δολάρια

Η τιμή του χαλκού ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 8.000 δολαρίων ανά τόνο για πρώτη φορά από τον Απρίλιο στην αγορά του Λονδίνου, εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίου και της επιτάχυνσης της ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα στην Κίνα.

Η τιμή του χαλκού σημειώνει άνοδο 1,10% στα 8.038 δολάρια ανά τόνο στην αγορά μετάλλων του Λονδίνου, του αλουμινίου άνοδο 1%, του ψευδάργυρου 0,70%, του μολύβδου άλμα 1,40% και του νίκελ άνοδο 0,90%.

Κέρδη πετρελαίου

Άνοδο σημειώνει η τιμή του μαύρου χρυσού στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, εξαιτίας της θετικής ανακοίνωσης των HSBC και Markit Economics για άνοδο του μεταποιητικού τομέα στην Κίνα για δεύτερο διαδοχικό μήνα το Σεπτέμβριο, στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου πεντάμηνου, και την άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Η τιμή του Μπρεντ σημειώνει άνοδο 0,42% κατά 29 σεντς στα 79,04 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού σημειώνει άνοδο 0,22% κατά 15 σεντς στα 76,35 δολάρια το βαρέλι κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 3,50% από τις αρχές του έτους, ενώ από τις αρχές του μήνα σημειώνει βουτιά 6,50%! Η τιμή του αργού καταγράφει άνοδο 1,20% για το τρίτο τρίμηνο, μετά από κατακόρυφη πτώση 9,70% το δεύτερο τρίμηνο, την πρώτη πτώση της μετά από έξι ανοδικά τρίμηνα.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=87524

No comments: