30.5.11

Επιστροφές 464 εκατ. ευρώ …λόγω αποδείξεων

Μόλις 44 εκατ. ευρώ θα μπουν στα ταμεία του δημοσίου από την 3η παρτίδα των φορολογικών δηλώσεων που εκκαθάρισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς τα πιστωτικά εκκαθαριστικά φθάνουν σχεδόν το 40% λόγω των επιστροφών φόρου μέσω αποδείξεων.

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να τονίζει ότι είχαν προβλεφθεί τα αποτελέσματα του μέτρου των αποδείξεων, ωστόσο η ροή του προγράμματος εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων δείχνει ότι η «τρύπα» που θα αφήσει στον κρατικό κορβανά σε καμιά περίπτωση δεν είχε υπολογιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το μέτρο, επιστρέφεται το 10% για το επιπλέον ποσό αποδείξεων που συγκεντρώνει ο φορολογούμενος πέρα από αυτό το οποίο απαιτείται για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου. 

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/641969/Article.aspx
______________________________________

Δεν ξέρω εάν πρόκειται για λάθος υπολογισμό ή πολιτική, όμως πολύ θα ήθελα να μας πει η αντιπολίτευση εάν συμφωνεί με τις επιστροφές φόρου.
Επίσης, θα ήθελα η κυβέρνηση να μας πει το (προσδοκόμενο) αποτέλεσμα στην εγχώρια οικονομία από αυτές τις επιστροφές φόρου.

No comments: