31.5.11

Οµοβροντία βουλευτών κατά Δρούτσα και «κηπουρών»

Οι επιθέσεις στράφηκαν χθες (Δευτέρα 30/5) κατά του υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα, ο οποίος με συνέντευξή του στη ΝΕΤ την Κυριακή (29/5) είπε ότι «ένα από τα πιο σημαντικά είναι να αλλάξει και αυτή η εικόνα του πολιτικού, του βουλευτή αν θέλετε, ως καθεστώτος» και πρότεινε μεταξύ των άλλων: έπειτα από δύο βουλευτικές θητείες να υπάρχει ένα διάλειμμα και να είναι δυνατή η επανεκλογή βουλευτών στη συνέχεια. Να αποποιούνται οι υπουργοί του βουλευτικού αξιώματος και αν τεθούν εκτός κυβέρνησης να το επανακτούν. Να μη διακόπτεται η κυκλοφορία κατά την είσοδο ή έξοδο οχημάτων βουλευτών από τη Βουλή, να μην έχουν οι βουλευτές αυτοκίνητο και να υπαχθούν σε ενιαίο μισθολόγιο.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=403788




Ο Δηµήτρης Δρούτσας (δεξιά, στη χθεσινή συνάντηση µε τον ουκρανό οµόλογό του Κ. Γκρισένκο, στο Κίεβο) βρέθηκε στο στόχαστρο  βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ύστερα από δηλώσεις του µε τις οποίες τασσόταν κατά της χορήγησης κρατικών αυτοκινήτων στους βουλευτές
Πυρ οµαδόν κατά του υπουργού Εξωτερικών∆ηµήτρη ∆ρούτσα µε αιχµήτις αναφορές του στους βουλευτές – για τη χρήση αυτοκινήτων της Βουλής και τις θητείες τους – εξαπέλυσαν χθες στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οι δηλώσεις τουκ. ∆ρούτσα στην κρατική τηλεόραση προκάλεσαν την οργή πολλών µελών της Κοινοβουλευτικής Οµάδας,ενώ παράλληλα εκδηλώθηκε και προβληµατισµός αν ο υπουργός Εξωτερικών µε τα σχόλιά του προλείανε το έδαφος για επερχόµενες αλλαγές σε σχέση µε το βουλευτικό αξίωµα. Η ένταση που προκάλεσε η παρέµβαση του κ. ∆ρούτσα δεν είναι, βεβαίως, άσχετη από το γεγονός ότι είναι εξωκοινοβουλευτικός και µάλιστα διορισµένος από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε υπουργική θέση.Κάτι που έχει προκαλέσει απαξιωτικές αναφορές σε υπουργούς-κηπουρούς. Πάντως, χθες ο ∆ηµ. ∆ρούτσας σχολίασε: «∆εν έχω καµίασχέση µε την κηπουρική εγώ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενηµέρωση των δηµοσιογράφων τόνισε πως οι απόψεις που διατύπωσε ο υπουργός είναι προσωπικές, ενώ µιλώντας στον Flash πήρεσαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εξωτερικών λέγοντας ότι «το να είµαστε ισοπεδωτικοί µπορεί πολλές φορές να ακούγεται ευχάριστα, αλλά δεν θα πρέπει να ισοπεδώσουµε τα πάντα». Πρόσθεσε µάλιστα ότι οι βουλευτές «πολλές φορές αφήνουν τη δουλειά τους, έρχονται στο Κοινοβούλιο και ξαναγυρίζουν σεµια δουλειά η οποία δεν υπάρχει πλέον». Ιδιαίτερα αιχµηρός εµφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΧρήστοςΠρωτόπαπας, ο οποίος έγινε αποδέκτης δεκάδων τηλεφωνηµάτων διαµαρτυρίας από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήριζαν απαράδεκτες τις «προτάσεις» τουυπουργού. «Οκ. ∆ρούτσας είναι υπουργόςΕξωτερικών, δεν είναι εκλεγµένος βουλευτής, δεν έχει την επαφή εκείνη µε την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγµή, ιδιαίτερα µέσα στη δύσκολη πολιτική που κάνουµε. Καλά θα έκανε λοιπόνο υπουργός Εξωτερικών να ασχοληθεί µε τα προβλήµατα του υπουργείουκαι να αφήσει τους βουλευτές, που αυτή τη στιγµή τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά που πρέπεινα στηρίζουν το Μνηµόνιο, ενώ έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές», δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας.

Επικριτική απέναντι στον υπουρ γό Εξωτερικών ήτανκαι η υπουργός ΠαιδείαςΑννα ∆ιαµαντοπούλου λέγοντας (στον Flash) ότι«το θέµα του πολιτικού συστήµατος, της σύνθεσης τηςΒουλής, του ρόλου του βουλευτή, δεν ανοίγει µε αυτό τον τρόπο ούτε αυτήτη συγκεκριµένη χρονική στιγµή, που ζητούµε από το σύνολοτων βουλευτών σε µια πολύ δύσκοληπερίοδο να σηκώσουν ένα βάρος που πολλές φορές δεν τους αναλογεί».

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ. Ο κ. ∆ρούτσας µε νεώτερη εµφάνισή του στο Mega ανέφερε ότι «είπα κάποια πράγµατα που είναι πάγιες θέσεις µου» και επανέλαβε πως υπάρχει δυσπιστία απέναντι στο πολιτικό σύστηµα και στον πολιτικό γενικά και στον βουλευτή, εποµένως «πρέπει να σπάσει η εικόνα του βουλευτή, ως καθεστώτος, ως κατεστηµένου».

Παράλληλα όµως προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους λέγοντας ότι «σέβοµαι τον κάθε βουλευτή διότι θέλει θάρρος, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που καλείται να υπερασπιστεί δύσκολα µέτρα απέναντι και στον δικό του ψηφοφόρο». Ωστόσο, επέµεινε στην άποψη για δύο βουλευτικές θητείες και αναστολή της βουλευτικής ιδιότητας σε περίπτωση υπουργοποίησης

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4633372

No comments: