31.5.11

MIG: Ζημίες 4,6 εκατ. ευρώ

Zημίες μετά από φόρους τριμήνου, 4,6 εκατ. ευρώ σημείωσε σε εταιρικό επίπεδο η Marfin Investment Group (MIG) το πρώτο τρίμηνο του 2011. Σε επίπεδο ομίλου οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες και μη δραστηριότητες υπολογίζονται σε 67,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημία 89,5 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι. Η καθαρά θέση του Ομίλου βρίσκεται σε 2,1 δισ. ευρώ ή 2,70 ευρώ ανά μετοχή και η τρέχουσα ρευστότητα σε εταιρικό επίπεδο φθάνει τα 497,4 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτο τριμήνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG) κ. Διονύσης Μαλαματίνας, δήλωσε ότι όπως είχε ανακοινωθεί στα αποτελέσματα έτους του 2010, η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη της αλλαγής στην εταιρική στρατηγική του Ομίλου. «Από την αμυντική στρατηγική που στόχευε κυρίως στην ενίσχυση και διατήρηση των σημαντικών μεριδίων αγοράς των εταιρειών μας, έχουμε πλέον κινηθεί προς την τοποθέτηση έμφασης στη ενίσχυση και την εμφάνιση της αξίας των επενδύσεών μας. Έχουμε μεταθέσει τις προσπάθειές μας, στην δημιουργία μετοχικών υπεραξιών, μεσοπρόθεσμα», πρόσθεσε.
«Οι εταιρείες μας χωρίς αμφιβολία επηρεάστηκαν από τη τρέχουσα φάση της οικονομίας και παρότι θα συνεχίσουν να επηρεάζονται και στο υπόλοιπο έτος, πιστεύουμε ότι με τις συλλογικές προσπάθειές μας έχουμε δημιουργήσει την ισχυρή βάση από την οποία οι εταιρείες μπορούν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους καθώς θα βελτιώνονται οι οικονομικές συνθήκες. Παρά το περιβάλλον των συνεχιζόμενων προκλήσεων οι προσπάθειές μας είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των εταιρειών σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους», ανέφερε ο κ.Μαλαματίνας.
«Το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά το πλέον αδύναμο εξαιτίας της εποχικότητας σε αρκετές από τις εταιρίες μας. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ήδη βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος και περιμένουμε έως το τέλος της χρονιάς σημαντική επιχειρησιακή βελτίωση σε σχέση με το 2010. Οι τάσεις που καταγράφονται και οι πρωτοβουλίες που υιοθετήθηκαν δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην πορεία για επιστροφή στην κερδοφορία το 2012. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε έντονα ότι οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, έχουν δρομολογηθεί για να έχουν λειτουργική κερδοφορία και με την πεποίθηση αυτή συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα δυνατόν προϊόντα και υπηρεσίες, συμβάλλοντας στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλαματίνας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/05/2011_392796

No comments: