30.5.11

Reuters: Δεύτερο πακέτο βοήθειας ετοιμάζει η ΕΕ

Δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να διοχετεύσει ρευστότητα στη χώρα και να αποτρέψει πιθανή χρεοκοπία της, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων τις οποίες επικαλείται το Reuters.
Όπως αποκάλυψε μάλιστα μία εκ των ανωτέρω πηγών στο πρακτορείο, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν έκτακτες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Οι πιέσεις των κοινοτικών αξιωματούχων προς την Ελλάδα να συμφωνήσει άμεσα στη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης εντάθηκαν μετά την προειδοποίηση του ΔΝΤ ότι δεν θα χορηγήσει την πέμπτη δόση του δανείου που του αναλογεί, αν η χώρα δεν λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Η Ελλάδα συμφώνησε πριν ένα χρόνο στη λήψη δανείων ύψους 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο αναφορικά με τη μείωση του ελλείμματός της.
Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, το νέο πακέτο ύψους 65 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό διασφαλισμένων δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ καθώς και επιπρόσθετα μέτρα για την άντληση εσόδων, τα οποία θα προβλέπουν μια πρωτοφανή έξωθεν επίβλεψη της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων. 

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1982855

__________________________________________

Νέο δάνειο νέο Μνημόσυνονιο

No comments: