27.5.11

Συναίνεση & Treuhandanstalt

Kαθώς είμαστε εν μέσω της πρωτοβουλίας για τη συναίνεση, ας δούμε λίγο τι μπορεί να σημαίνει.

Η τρομακτική ροή της παγκόσμιας ειδησιογραφίας για την Ελλάδα ανέφερε τη λέξη "Treuhandanstalt", η οποία "μεταφράζεται" κάπως σαν "Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας (ΤΔΠ), έναν ανεξάρτητο οργανισμό που θα αναλάβει να «τρέξει» το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων".

Ευτυχώς υπάρχει η wiki ώστε να μπορεί κάποιος να διαβάσει τι είναι το Treuhandanstalt.

Μια ιδέα: ρευστοποίηση/αποκρατικοποίηση όλων των κρατικών επιχειρήσεων της Ανατολικής Γερμανίας, πώληση/αξιοποίηση γης και κρατικής ιδιοκτησίας (σε έκταση όσο - αντίστοιχα - να πουληθεί όλος ο Ν.Φλώρινας ή η Κεφαλονιά και η Χίος μαζί), απολύσεις 2,5εκ. εργαζομένων σε σύνολο 4εκ.. Οι επικριτές της σημείωναν το ανεξήγητο κλείσιμο κερδοφόρων επιχειρήσεων, τη κακή διαχείριση των κεφαλαίων και αχρείαστες απολύσεις. Αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να δολοφονηθεί με σφαίρα ο πρόεδρος του οργανισμού. Αστείο ίσως ακούγεται αλλά ο οργανισμός το 1994 έκλεισε με χρέος..! Τα επόμενα χρόνια μετεξελίχθηκε σε fund ακινήτων.

Ένα τέτοιο Ταμείο θα μπορούσε να είναι η εγγύηση της χώρας για τη συνέχιση του προγράμματος δανεισμού, ενώ θα άρεσε στη Τροϊκα να το ..επιβλέπει.

Κάποιος μπορεί να πει ότι η Βild και οι γερμανοί βο(υ)λευτές δικαιώνονται που ζητούσαν να πουληθούν νησιά.

Κάποιος άλλος λέει ότι καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα ήθελε να αφήσει ένα τέτοιο εγχείρημα στα χέρια "τεχνοκρατών", με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτή η άρνηση...

Ο 30φυλλος έγραψε μια πρόταση που άκουσε από το Βάρδα (=Σαμαράς): "Εκχώρηση σε αλλοδαπούς επενδυτές προνομιακών τομέων προς μονοπωλιακή ανάπτυξη και εκμετάλλευση".

Κάπου εκεί νομίζω ότι κρύβεται η ..συναίνεση.

No comments: