24.6.11

Βενιζέλος: Από το 2015 και μετά η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές - Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Μετά το 2015 μπορεί η Ελλάδα να ελπίζει στην έξοδό της στις αγορές, ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας αυτό που από καιρό έχει επισημάνει το www.bankingnews.gr.

"Καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που αφορούν όχι την επόμενη ή μεθεπόμενη Βουλή αλλά τις επόμενες 10ετίες. Μετά το σκληρό πυρήνα της κρίσης που υπολογίζουμε να είναι το 2015 θα μπορεί η Ελλάδα να ξαναβρεθεί στην ομάδα των φυσιολογικών, ανεξάρτητων χωρών, θα μπορεί να είναι έστω και με δυσπιστία μέσα στις αγορές", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. "Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης", ανέφερε.
"Συμμερίζομαι και εγώ τη δική σας αγωνία αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών για το που βρίσκεται η χώρα. Πρέπει να πω όμως ότι μόνο αν δουλέψουμε πειθαρχημένα και συστηματικά θα πάει καλά η χώρα", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο επεσήμανε ότι "δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τις επιλογές που θα θέλαμε και αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με άδικα μέτρα".
Χαρακτήρισε "αδιανόητα μεγάλη την φορολογική επιβάρυνση", κυρίως, κατά τον ίδιο, "αυτών που είναι αναγκασμένοι να δηλώνουν τα εισοδήματα τους" και πρόσθεσε ότι πρέπει αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου να συνοδευτούν με μέτρα αντιρρόπησης.
"Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διορθωθούν οι μεγάλες αδικίες. Όμως να ξέρετε ότι απέναντι μας συναντάμε τείχος. Έπρεπε να κλείσουμε τα ζητήματα και έπρεπε να κλείσουν οι αριθμοί. Εμείς είμαστε υπόλογοι απέναντι σε ανθρώπους, δυστυχώς οι συνομιλητές μας υπολογίζουν μόνο αριθμούς. Προκειμένου η λίστα να γίνει αποδεκτή από τους δανειστές μας έπρεπε αναγκαστικά να καταφύγουμε σε βαριά μέτρα κυρίως στο φόρο εισοδήματος", τόνισε ο υπουργός.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος έκανε έκκληση για μια ακόμα φορά για συναίνεση καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τονίζοντας ότι αυτό έπρεπε να απορρέει από το ένστικτο της εθνικής συνείδησης.

http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/18617-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85-%E2%80%93-%CF%83%CF%8C%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85

____________________________________

Σα να πήγαμε ένα βήμα προς την αλήθεια;

1 comment:

Vasilisg said...

"Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης".

Η παρούσα φορολογική διοίκηση, η πολιτική διοίκηση, η δικαστική διοίκηση, αποδείχθηκαν πολύ λίγες. Οπότε...όχι το 2015 αλλά το 2115