29.6.11

Τρισέ: «Η Ευρώπη χρειάζεται νέο όραμα»

«Η αναζωογόνηση της Ευρώπης σημαίνει να μην μετατίθενται τα σημερινά βάρη στις επόμενες γενιές», ανέφερε σε ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Προτροπή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν νέα πνοή στο όραμα της ενωμένης Ευρώπης απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σε ομιλία του χθες βράδι στις Βρυξέλλες.
«Στις μέρες μας», ανέφερε, «η Ευρώπη και τα καλά που έχουν καταλήξει να θεωρούνται δεδομένα». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «χάρη στην επιτυχία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η απειλή του πολέμου αποτελεί σήμερα μια ανάμνηση του παρελθόντος για πολλούς Ευρωπαίους, και ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Αυτό καθιστά ακόμη πιο επιτακτικό να αναπτυχθεί ένα νέο όραμα για το είδος της Ευρώπης που θέλουμε και έχουμε ανάγκη - ένα όραμα που θα είναι κατανοητό και κοινό για όλους τους πολίτες της ΕΕ».
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης τόνισε ότι «η κάθε γενιά πρέπει να επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της προς την Ευρώπη», καθώς η αναζωογόνηση της Ευρώπης σημαίνει να μην μετατίθενται τα σημερινά βάρη στις επόμενες γενιές.
Ο κ. Τρισέ, μετά από 8χρονη θητεία στο τιμόνι της ΕΚΤ, αποχωρεί από τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη στα τέλη Οκτωβρίου 2011, θέση που θα πάρει ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Bloomberg 
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/06/2011_396384

__________________________________________

μένει να πουληθεί κιόλας

No comments: