29.6.11

Αναδίπλωση της Bank of Ireland για το κούρεμα ομολόγων

Απέσυρε η Bank of Ireland το σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης (junior bonds) με νέες μετοχές έπειτα από μεγάλο κούρεμα στην αξία τους, βάσει του οποίου οι επενδυτές θα έμεναν με το ένα πέμπτο των αρχικών τους τοποθετήσεων. Σύμφωνα με τους Financial Times, η ακύρωση της ανταλλαγής αποδόθηκε σε «διαδικαστικές δυσκολίες» σ’ ό, τι αφορά μερίδα επενδυτών.
Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για ομάδα συνταξιούχων επενδυτών στην Bank of Ireland, που δεν κατέχουν junior ομόλογα αντίστοιχα με νέες μετοχές αξίας 50.000 στερλινών έκαστος, όπως απαιτείται από τους όρους της ανταλλαγής.
Η Bank of Ireland, το 36% της οποίας ήδη ελέγχεται από το ιρλανδικό κράτος, πρέπει να αντλήσει 4,2 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια προκειμένου να αποφύγει τον εξ ολοκλήρου έλεγχο του κράτους. Το συνολικό κούρεμα στα junior ομόλογα της τράπεζας υπολογίζεται στα 2,6 δισ. ευρώ, με την πλειοψηφία των τίτλων να βρίσκεται στα χέρια θεσμικών επενδυτών. Με βάση το σχέδιο της ιρλανδικής τράπεζας, η ανταλλαγή με νέες μετοχές αξίας 50.000 στερλινών για κάθε επενδυτή θα αντιστοιχούσε σε junior ομόλογα ονομαστικής αξίας 100.000 ευρώ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_1_29/06/2011_447438

No comments: