27.6.11

FTD: Η ΕΕ προετοιμάζεται και για πιθανή απόρριψη του μεσοπρόθεσμου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο απόρριψης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική βουλή, η οποία είναι προϋπόθεση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «εάν το πακέτο λιτότητας αποτύχει, η ΕΕ θα προσπαθήσει κατ΄αρχήν να κερδίσει χρόνο για να μεταπείσει τη συντηρητική αντιπολίτευση προκειμένου να συναινέσει».
«Μία χαμένη ψηφοφορία δεν είναι και πτώχευση της χώρας, λένε κύκλοι στην ΕΕ», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε όμως να συγκεντρώσει τα τελευταία δισεκατομμύρια για να πληρώσει τα λήγοντα τον Ιούλιο κρατικά ομόλογα».
Η FTD αναφέρει επίσης ότι «εάν η πτώχευση δεν μπορέσει να αποτραπεί, οι χώρες της ΕΕ και η ΕΚΤ θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην αποτροπή της επέκτασης και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη».
Η εφημερίδα επικαλείται τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νόουμαν, σύμφωνα με τον οποίο «επειδή η Πορτογαλία και η Ιρλανδία παίρνουν προς το παρόν βοήθεια και είναι εκτός αγορών, οι προσπάθειες θα εστιαστούν στην Ισπανία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2003009

No comments: