30.6.11

Γερμανία: Απρόσμενη μείωση των λιανικών πωλήσεων - Μικρή υποχώρηση της ανεργίας, στο 6,9%

Απρόσμενη μείωση εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία το Μάιο, υποχωρώντας κατά 2,8% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη σε διάστημα τεσσάρων ετών και ενδεχομένως να υποδηλώνει επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο δείκτης θεωρείται ιδιαίτερα ευμετάβλητος και οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι θα μπορούσε να αναθεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό.
Σε ετήσια βάση, τα στοιχεία έδειξαν άνοδο των λιανικών πωλήσεων κατά 2,2%. Οι αναλυτές ανέμεναν μηνιαία άνοδό τους κατά 0,5% και ετήσια άνοδο 2,3%.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2005331


Στο επίπεδο του 6,9% μειώθηκε τον Ιούνιο το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθώς η αναπτυσσόμενη οικονομία της χώρας ενισχύει τον κλάδο της απασχόλησης. Ωστόσο, η υποχώρηση της ανεργίας είναι οριακή, καθώς μειώθηκε από το 7% του Μαΐου.
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται στα 2,893 εκ., μειωμένος κατά 67.000 σε μηνιαία βάση και κατά 255.000 σε ετήσια.
Στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης συντελούν οι ισχυρές εξαγωγές και η ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΡ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/06/2011_396494

No comments: