8.12.11

ΙΚΑ: Με καθυστέρηση 5 ημερών η πληρωμή σύνταξης Ιανουαρίου

Με καθυστέρηση 5 ημερών θα πληρωθούν φέτος οι συντάξεις Ιανουαρίου του ΙΚΑ, στις 21 του Δεκεμβρίου αντί της 16ης. Το Ταμείο, παράλληλα, έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για τα Δώρα Χριστουγέννων τα οποία πρέπει να καταβληθούν, στις συνεργαζόμενες τράπεζες, στις 14 Δεκεμβρίου (προκειμένου να εισπραχθούν από τους δικαιούχους στις 16/12).
 Κακή αρχή για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ με την καθυστέρηση της πληρωμής της σύνταξης Ιανουαρίου, ενώ πλέον γίνεται λόγος για μετάθεση των ημερομηνιών εξόφλησης στον χρόνο λήξης των ομολόγων Ενδεικτική της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει το Ιδρυμα είναι το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο, μόνο για συντάξεις, απαιτούνται 1,4 δισ., ενώ την ιδια στιγμή τα έσοδα του Νοεμβρίου παρουσίασαν πραγματική καθίζηση (μείον 18,3%).
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΙΚΑ προσανατολίζεται στη μετάθεση της καταβολής των συντάξεων Ιανουαρίου για τις 19 Δεκεμβρίου (εισπραττόμενα στις 21/12, δηλαδή δύο ημέρες valuer) από τις 14 Δεκεμβρίου, όπως είθισται -λόγω εορτών- να καταβάλλονται (μαζί με το Δώρο) εδώ και χρόνια. Και αυτό καθώς στις 19 του μήνα λήγει ένα ομόλογο αξίας 534 εκατ. ευρώ και με την καταβολή της 6ης δόσης -από την τρόικα- θα καταστεί δυνατή η πληρωμή του από το ελληνικό Δημόσιο. Ετσι, οι συντάξεις μετατίθενται στις ημερομηνίες λήξης των ομολόγων...

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=330375

___________________________________

ας σκεφτούμε με όρους Μερκοζί:
ποιος ο λόγος οι έλληνες συνταξιούχοι ΙΚΑ να πληρώνονται στις 16 ή 22 τρέχοντος τη σύνταξη του επόμενου μηνός;
μήπως αυτά θα έπρεπε να ..ευθυγραμμιστούν;
και για να το πάμε πιο πέρα, το ..τέλειο θα ήταν να πληρώνονται στο τέλος του μήνα αναφοράς!
δηλαδή, οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2012 να πληρωθούν, αντίς στις 20/1/2012, στις 29/2/2012!

update
Στις 16/12 σύνταξη Ιανουαρίου, δώρο και ΕΚΑΣ

τελικά ήταν προετοιμασία για τον Γενάρη!!!

No comments: