7.12.11

Αλλάζουν πρόγραμμα συναυλιών γνωστά συγκροτήματαΤο γνωστό χέβι μέταλ συγκρότημα Metallica αλλά και οι Red Hot Chili Peppers αλλάζουν το πρόγραμμα των συναυλιών τους φοβούμενοι την κρίση του ευρώ.

Οι Metallica άλλαξαν τις προγραμματισμένες ημερομηνίες για τις συναυλίες του 2013 και θα ξεκινήσουν την τουρνέ το 2012. Έτσι, το European Summer Vacation Τour, το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες στη Γερμανία, στην Αγγλία και στην Αυστρία, θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο λόγος είναι οι ανησυχίες για την οικονομική κρίση, η οποία μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τις αμοιβές τους.

Όσο για τους Red Hot Chili Peppers, επίσης επισπεύδουν σειρά συναυλιών στην Ευρώπη.
Τα δύο συγκροτήματα μανατζάρονται από τους Peter Mensch και Cliff Burnstein. Ο τελευταίος δήλωσε στη Wall Street Journal: «Είμαστε ένα εξαγώγιμο αμερικανικό είδος, όπως και η Coca Cola. Κοιτάζουμε για τις καλύτερες αγορές».

«Τα επόμενα χρόνια το δολάριο θα δυναμώνει και το ευρώ θα υποχωρεί», εκτίμησε ο ίδιος και «αν αυτό επιβεβαιωθεί θέλω να το εκμεταλλευτώ επισπεύδοντας τις συναυλίες ώστε να είναι πιο αποδοτικές για εμάς», συμπλήρωσε.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η κρίση μπορεί να κρατήσει χρόνια, ο Burnstein κοιτάζει τη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία, καθώς οι συναυλίες στην Ευρώπη θα ολοκληρωθούν νωρίτερα από το αρχικό πρόγραμμα.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/670283/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: