16.3.12

UBS: Απομονώθηκε το πρόβλημα της Ελλάδας


Μπορεί μεν το πρόβλημα της Ελλάδας να έχει απομονωθεί, αλλά η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ακόμη σε καμία περίπτωση επιλυθεί, τονίζει η UBS σε σημερινή της ανάλυση.

Όπως σχολιάζει η UBS, η πρόσφατη διπλή συμφωνία διάσωσης για την Ελλάδα (η δανειακή σύμβαση και το PSI), έφερε μια αλλαγή στο παιχνίδι.

Επιτρέπει στις αγορές να διαφοροποιηθούν μεταξύ της Ελλάδας και της υπόλοιπης περιφέρειας. «Κατά την άποψή μας, το γεγονός πως τα CDS τελικά ενεργοποιήθηκαν χωρίς να δημιουργήσουν περαιτέρω ζημιά, έχει πείσει τους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και ότι οι άλλες χώρες με προβλήματα ίσως χρειαστεί να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση».

Προειδοποιεί ακόμη ότι υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις εν όψει, μεταξύ των οποίων το σπιράλ ύφεσης-χρέους σε Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς και η υλοποίηση της δημοσιονομικής συνθήκης.

Συνολικά για την ευρωζώνη αναμένει ύφεση αλλά όχι τόσο άσχημη όσο φοβόταν αρχικά. Αναθεωρεί δε ανοδικά τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, και αναμένει ύφεση 0,4% από το 0,7%.

Η αναθεώρηση έρχεται ύστερα από τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για την ανάπτυξη στις βασικές χώρες στον πυρήνα της ευρωζώνης.

Αναμένει ισχυρή ζήτηση στη Γερμανία, και παραμένει επιφυλακτική για την Ιταλία και –ιδιαίτερα- την Ισπανία.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1442309

No comments: