16.3.12

ΕΕ: Οι ξένοι ειδικοί αναμένεται να μείνουν στην Ελλάδα για τα επόμενα 2 χρόνια

Ειδικοί από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τους διεθνείς οργανισμούς που βρίσκονται τώρα στην Ελλάδα, αναμένεται να παραμείνουν στη χώρα τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής της Task Force.

Συγκεκριμένα, ο Horst Reichenbach δήλωσε ότι οι ειδικοί «από αρκετές χώρες-μέλη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, συνεισφέροντας στις βαθιές και φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη και στην αγορά εργασίας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση αυτών των ειδικών, και την παράδοση των δραστηριοτήτων στις ελληνικές αρχές, ο Reichenbach δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, «οι εργασίες συνεχίζονται».

Απαιτούνται ακόμη πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογών, και ότι η Κομισιόν και τα κράτη-μέλη «θα είναι έτοιμα θα συνεχίσουν τη στήριξη για όσο η Ελλάδα το επιθυμεί».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «στόχος είναι να αναλάβουν οι Έλληνες», αλλά εκτιμά ότι οι ξένοι εμπειρογνώμονες  θα χρειαστεί να μείνουν στην Ελλάδα για άλλα δύο χρόνια.

© Dow Jones Newswires

No comments: