25.3.08

ETE by Sparta

13/3/08

Σήμερα είπατε τίποτα ?? Ή με την πτώση στην Τουρκία των ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ μετοχών ?? ή με την ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ της τουρκικής λίρας ??

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΑ. Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ . και για κέρδη των τραπεζών στην Τουρκία και για μια υποτίμηση της τουρκικής λίρας (αναπόφευκτη λόγω εμπορικών ελλειμμάτων ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ . χώρα με εμπορικά ελλείμματα πάντα υποτιμάται το νόμισμά της , ασχετα τί σας λένε οι οικονομολόγοι της νέας τάχα οικονομίας).

<<Με απώλειες της τάξης του 3% περίπου διαπραγματεύεται αυτή την ώρα το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων από επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού>>

και <<Σήμερα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας πιέζεται σημαντικά, συν τοις άλλοις και γιατί υπάρχουν αθρόες πωλήσεις χτο χρηματιστήριο της Τουρκίας ενώ ταυτόχρονα διολισθαίνει η τουρκική λίρα έναντι του ευρώ. Ενα ευρώ ισοδυναμεί με 1,93 τουρκικές λίρες. Η Εθνική Τράπεζα λόγω της Finansbank δέχεται πιέσεις.>>

24/3/08
ο Σπάρτης έβλεπε ότι η ΕΤΕ είναι ΣΑΠΑΚΙ και έπρεπε να φάει ξύλο από τα 47 ευρώ ? πώς το ήξερα ο Σατανάς και με ακρίβεια μέρας ? πόσο κάτω ? θα δείτε . ΠΙΟ πολύ από όσο νομίζετε αν δεν τελειώσει η κρίση σύντομα. ΠΟΛΥ πιο πολύ από όσο νομίζετε. θα κλάψουν μανούλες σε 2 μήνες αν δεν τελειώσει η κρίση. όσοι έχουν ΕΤΕ θα μείνουν με το πουλ ...ε τις μετοχές στο χέρι για ΧΡΟΝΙΑ

Τέλος τριμήνου έρχεται. 4 συνεδριάσεις μένουν μόνο λόγω αργιών. Το έπιασες το υποννοούμενο , έτσι μάγκα ? π.χ. αύριο στην ΕΤΕ θα δεις γιατί ως δια μαγείας τα <<υπερκέρδη>> που σας ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝ είναι στην πραγματικότητα ΑΕΡΑΣ κοπανιστός . εγώ με ένα τρικ σας τα ρίχνω στο ένα τρίτο. Για πλάκα.Με ένα κλακ και εξαφανίζονται τα <<κέρδη>> και οι μαριδαίοι που αγοράζουν ΕΤΕ από τα 47 και όλο κάνουν μουαγέν μετά θα κάνουν μουαγέν στα ...(αύριο η τιμή στόχος. έτσι για σασπένς)

Εθνική . Ευκαιρία ή το ΣΑΠΑΚΙ του ΑΙΩΝΑ ? ή αλλιώς πώς 3-4 γατόνια μυριστήκαν την κατακόρυφη πτώση της ΕΤΕ που θα έχει ΚΑΙ άλλο.η κρίση που άρχισε τον Αύγουστο διεθνώς ήταν αναμενόμενη από τον Σπάρτη.
Το πομπάρισμα με χαρτιά από τις ΗΠΑ κάπου θα τελειώνε. Οι Γερμαναράδες δεν νικιούνται σε αυτά ,δηλ νομίσματα και βιομηχανία. Είναι σαν να βάζεις τον Σημίτη να τα βάλει με τον Καρέλιν. Θα τον σφάξει στο γόνατο τον καυμένο τον Σημιτάκο ο Ρώσος γίγαντας. από εκεί και πέρα , ΑΦΟΥ κατανοούσε κανείς τί ερχόταν , έπρεπε να ΜΥΡΙΣΤΕΙ τί και πώς θα πέφτει με τη ΣΕΙΡΑ. αυτό είναι λίγο δύσκολο και θέλει 1) τέλεια γνώση Χαα , 2) γνώση ψυχολογίας μαρίδας αλλά το βασικότερο γνώση ψυχολογίας ΞΕΝΟΥ θεσμικού (αν ήμουν εγώ αυτός , πώς θα ξεφόρτωνα π.χ. Ευρωβ ή ΕΤΕ ? να μπαίνεις στο μυαλό τους) και 3 ) εμπειρία δεκαετιών στις αγορές για να γυαλίζει το μάτι σου.
Πιάσαμε άνετα και με τη σειρά Εύπρο (όπου την ξεφτιλίσαμε και αν επέμεναν οι πιτσιρικάδες θα την στέλναμε στα 5 ευρώ να βάλουν μυαλό) , Ευρωβ , Πειραιώς , ΕΤΕ (νο1 πρόβλεψη) , ΑΤΕ , ΔΕΗ , ΕΤΕ (νο2 πρόβλεψη) κτλ. με άλλα λόγια ο Σπάρτης ΜΟΙΡΑΣΕ χρήμα.
Πάρτε να έχετε. και τελευταία στον ΟΤΕ όπου σώσαμε τους ΑΘΩΟΥΣ που θα αγόραζαν στο + 20 % της Δευτέρας και στα 22 ευρώ. και ο Σπάρτης είπε. <<Από 18,5 και κάτω και βλέπουμε>> . και τσίμπησε και το στοιχηματάκι τα 5 τουβλάκια.

Τώρα ΕΤΕ. (προσοχή με ΟΤΕ . όπως ΠΡΩΤΟΣ έδειξα το p/e του και εδώ είναι στο 23 ! ακόμα και στα 17 ευρώ είναι ΣΑΠΑΚΙ ! Προσοχή μεγάλη τις τελευταίες 4 μέρες του τριμήνου)Τί είδε ο Σπάρτης και το σφύριξε σε κασερωτούς και κονομούσαμε ΑΝΕΤΑ στην ΕΤΕ ? το ξέραμε εμείς και οι ξένοι μάλλον που είχαν ΧΕΣΤΕΙ πάνω τους πώς να ξεφορτώσουν ΕΤΕ το διαμάντι στα κιρίζια. Όταν οι άλλοι σας έλεγαν για Τουρκίες , για ΕΤΕ δεν έχει προβλήματα , εμείς γελούσαμε και κονομούσαμε άνετα . ΟΛΟΙ οι παπαγάλοι δημοσιογράφοι έλεγαν ΕΥΚΑΙΡΙΑ η ΕΤΕ στα 47 ευρώ , στα 45 , στα 42 , στα 40 αγοράστε , στα 38 , στα 35 , στα 33 κτλ. ο Σπάρτης έλεγε ΠΟΥΛΗΣΤΕ. γιατί ? τί έβλεπε ο Σπάρτης

Πάρτε π.χ. τα ετήσια 2007. Βγάζει λέει 1,625 δις ευρώ καθαρά κέρδη. ΑΜ ΔΕ.
στοιχείο νο1 .
συντελεστής φορολογίας . Βγαίνει ούτε στο 13,5 % . Πώς είναι δυνατόν ακόμα και αν εκτός Ελλάδας φορολογείται με 10 % (λέμε τώρα ) , θα έπρεπε να είναι στο 17 % περίπου. Δικαιολογείται ΚΙΡΙΖΙΑ γιατί το 50 % των κερδών είναι χρηματοοικονομικά , πώλησ συμμετοχών και αποτιμήσεις , δηλ ΑΕΡΑΣ κοπανιστός. και αυτά δεν φορολογούνται ή φορολογούνται με σχεδόν μηδενικό συντελεστή. άρα αφήνουμε τα μετά φόρων και βλέπουμε τα προ φόρων. 1,9 δις ευρω. Πάμε τώρα να παίξουμε μπάλα.
Στοιχείο 2.
Βλέπουμε στα αποτελέσματα 479,9 εκ ευρώ αποτελέσματα τίτλων κτλ. από 141,2 εκ ευρώ πέρσι. Εκεί μέσα είναι 108 εκ ευρώ κέρδος από ΑΓΕΤ και από αποτιμήσεις στην εύλογη αξία άλλα 241 εκ ευρώ και άλλα 131 εκ ευρώ από πωλήσεις. Πέρσι ήταν 141,2 εκ ευρώ (και πέρσι είχε έκτακτα). Το 2008 με πτωτικές τις αγορές όχι μόνο δεν θα έχει αντίστοιχα κέρδη , αλλά ίσως έχει και ζημιές. δηλ 480 εκ ευρώ ΚΑΠΝΟΣ. αέρας θα γίνουν κοπανιστός. και αντίο ζωή. ( αν και το πιθανότερο είναι να γίνουν ζημίες. θυμηθείτε 2000-2002 τί ζημίες έγραφαν . ΞΥΠΝΑΤΕ)
Στοιχείο 3.
Καθαρά έσοδα από προμήθειες. Είναι από καινούρια δάνεια που δίνει , από προμήθειες των Αχεπευ της (Εθνική και Π+Κ ) κτλ. αυτά αυξήθηκαν κατά 200 εκ ευρώ. με την πτώση στο ΧΑΑ και τους χαμηλούς τζίρους και την επιβράδυνση στην Ελλάδα στα δάνεια , θα πέσουν όσο το 2006. δηλ άλλα 200 εκ ευρώ καπνός. ΑΕΡΑΣ .ήδη 680 εκ ευρώ κέρδη έγιναν ΚΑΠΝΟΣ. πάμε παρακάτω.
Στοιχείο 4.
Στα έσοδα από τόκους έχει και έσοδα από χρεόγραφα ή επενδυτικά προιόντα , κυρίως ομόλογα. τα οποία ήταν αρκετά τοκοφόρα (λόγω πιθανόν και καλής πορείας τουρκικής λίρας πέρσι) . Φέτος όμως τί γίνεται ? ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι καλά καταλάβατε. ΠΑΠΑΛΑ η δουλειά. αντίο από 200 ως 300 εκ ευρώ και από εδώ.

Σύνολο 880 ως 980 εκ ευρώ ΑΕΡΑΣ έγιναν . ΤΙΠΟΤΑ

και με προυπόθεση να μην έχουν υποαξίες στα χαρτοφυλάκια φέτος. Που θα έχουν . άρα τα - 1 δις ευρώ κέρδη μπορεί και να γίνουν και -1,2 δις ευρώ. είχε προ φόρων 1,9 δις ευρώ. βγάλτε το 1 , μένει 0,9 δις ευρώ . βάλτε και φορολογία 20 % περίπου , μένει 720 εκ ευρώ ή 1,51 ε/μτχ.Τρέχων p/e στο 20,5 ! και στα 47 ευρώ στο 31 ! εκεί αγοράζατε την <<φτηνή>> ΕΤΕ. p/e στα 31,8 ευρώ στο 20,5 ! όταν ΟΛΕΣ οι διεθνείς τράπεζες έχουν από 8 και κάτω ! Είπατε τίποτα ? είπατε τίποτα ? είπατε τίποτα ?έχει και άλλα. Καθήστε καλά και πάρτε τα ηρεμιστικά σας. Στοιχείο 5. Παλιά η ΕΤΕ φημιζόταν για την καταθετική της άνεση. Από τότε που πήρε την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απάτη όλων των εποχών , την Finansbank , αιμορραγεί. οι έλληνες παππούδες χρηματοδοτούν εμπόρους ναρκωτικών στο Ντιγιάρμπαρκιρ (γιατί μόνο τέτοιοι δανείζονται από την <<ελληνική>> τράπεζα) . Κασέρι κανείς δεν δίνει σε ελληνική τράπεζα , άρα ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να χρηματοδοτεί η ΕΤΕ Ελλάδος το σαπάκι την Finansbank. Ο λόγος καταθέσεων προς δάνεια από 80 % πέρσι έγινε 90 % φέτος και όλο και χειροτερεύει. Για ΠΡΩΤΗ ( αριθμός 1 . 1. πρώτη.) φορά στην ιστορία της , η ΕΤΕ θα γίνει ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ σε καταθέσεις. κάτι σαν Ευρωβ δηλαδή. Απίστευτο και όμως αληθινό !και ξέρετε τί σημαίνει αυτό στην σημερινή κρίση.Είδατε Ευρωβ και Πειρ τί ξύλο έφαγαν επειδή δεν έχουν κασέρι. Και η ΕΤΕ λόγω του σαπακιού εξ Τουρκίας θα καταλήξει εκεί (διαβάστε ΌΛΗ την ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ανάλυση για Finansbank στο άρθρο πριν καιρό . όπου ΟΣΑ έλεγα , τα λένε τώρα ΟΛΟΙ ). και αυτό για 1η φορά στην ιστορία της ! Είπατε τίποτα ?Στοιχείο 6 και συγκλονιστικό επίσης. Σελ 33 στα αναλυτικά . Πινακάκι κάτω κάτω. Θεέ και Κύριε ! Μπρρρρρρρρρ ! Δείτε αύξηση σε ληξιπρόθεσμες ΜΗ απομειωμένες απαιτήσεις ! από 2,5 δις ευρώ στα 3,77 δις ευρώ ! σε 1 χρόνο ! δηλ φέτος πάει για προβλέψεις άνω των 1,2 δις ευρώ ! είπατε κάτι για <<κέρδη>> ? και δείτε και εξέλιξη στα στεγαστικά τα ληξιπρόθεσμα ή στις επιχειρηματικές ή αλλού ! Κατά διαόλου !

και ακόμα τώρα άρχισε η κρίση στην κτηματαγορά στην Ελλάδα. και η κρίση στις επιχειρήσεις που δανείζονται ακριβά. Τί έχει να γίνει φέτος ! Προσοχή μη απομειωμένες σημαίνει δεν της πέρασε στις προβλέψεις το 2007 . όταν όλες και όλες προβλέψεις το 2007 είχε 330 εκ ευρώ , οι ληξιπρόθεσμες που θα γίνουν μη εισπρακτέες πάνε για 1.200 εκ ευρώ ! και το 2008 μάλλον για 2.000 δις ευρώ . Κέρδη ΕΤΕ ή μήπως ? ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι . Καλά καταλάβατε ! Σας πουλάνε ΧΟΝΤΡΟ παραμύθι.Στοιχείο 7 και γιατί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα κάνει αύξηση κεφαλαίου. σελ 48 το πινακάκι κάτω κάτω. ΘΕΕ ΜΟΥ ! ακόμα να τρομάξετε ? Βασικός δείκτης κεφαλαιακ επάρκειας στο 9,2 % από 12,4 % πέρσι και ο συνολικός στο 10,2 % από 15, 6 % πέρσι. - 5,4 % σε ένα χρόνο η κεφαλ επάρκεια ! αυτό μόνο σε τράπεζες στην Ουγκάντα γίνεται ! σε 1 χρόνο μέσα ! Ακόμα να χεστείτε πάνω σας ? τί άλλο ψάχνετε ? ο λόγος . Μα φυσικά η Finansbank ! το σαπάκι των 800 εκ που αγοράστηκε 3,5 δις και τώρα ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ την ΕΤΕ. Δείκτης κεφαλαιακ επάρκειας - 5,4 % σε ένα χρόνο ! Αυτά ΔΕΝ γίνονται ! εγώ προσωπικά θυμάμαι μόνο μια που έγινε αυτό . Ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι καλά καταλάβατε. Την Northern Rock ! οπότε η ΑΜΚ δεν είναι ούτε για εξαγορές ούτε για τέτοια ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για μικρά παιδιά .είναι γιατί η ΕΤΕ βουλιάζει λόγω Finansbank που δεν έχει κασέρι και πρέπει η ΕΤΕ να στήνει πωπό για τους Τουρκαλάδες απατεώνες. 3 και άλλα 1,5 δις ευρώ ΑΜΚ θα πάνε στον κουβά. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΤΕ . οι παμπόνηροι λένε ΤΑΧΑ για εξαγορές , αλλά κάτω κάτω λένε και για ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων ! Αλλά τον Σπάρτη ΔΕΝ τον κοροιδεύουν. Αυτά στα κιρίζια. Έδωσα 7 στοιχεία ΦΩΤΙΑ. και έχω άλλα 29 ( ναι καλά διαβάσατε , 29 ακόμα στοιχεία ) που αποδεικνύουν γιατί ο Σπάρτης ΠΑΝΤΑ θα κερδίζει στις αγορές και ΕΣΕΙΣ όχι.

δεν είναι ούτε τύχη , ούτε inside inform (που το έχει και ένας απλός χρηματιστής των ξένων) , ούτε τίποτα. Είναι όλα μαζί. αλλά και το γεγονός ότι πέρα της πονηριάς,γνώσεων κτλ ο Σπάρτης είναι και πιο έξυπνος από ΟΛΟΥΣ σας. Σας άρεσε η εξήγηση γιατί η ΕΤΕ πέφτει ? Είπατε τίποτα ? είπατε τίποτα ? είπατε τίποτα ? είπατε τίποτα ?1η τιμή στόχος τα 25,3 ευρώ ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ. 2η τιμή στόχος (αν δεν ανέβουν οι αγορές διεθνώς όπου οι ξένες τράπεζες έχουν P/e στο 5-6 και η ΕΤΕ στο 20,5 ακόμα και στα 31 ευρώ) τα 19,1 ευρώ και αντίο ζωή. Η πρώτη τιμή-στόχος θα πιαστεί ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ , η 2η αναλόγως των ξένων αγορών. και αφήστε τους άλλους να λένε για κύματα Ruffles και Ελλιοτ και πράσινα άλογα.

No comments: