Η πτώση της βρετανικής λίρας στις διεθνείς αγορές συνέβαλε στο να επανέλθει η οικονομία της χώρας σε ισορροπία, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ), Μέρβιν Κινγκ, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Newcastle Journal.
«Η εξισορρόπηση της βρετανικής οικονομίας, για την οποία μιλάω εδώ και περίπου 10 χρόνια, είναι πολύ απαραίτητη», ανέφερε ο Κινγκ, υποστηρίζοντας ότι η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Παρόλ’ αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να εξεταστεί και ο τρόπος αλλαγής των πόρων στις καθαρές εξαγωγές – είτε άμεσα είτε παράγοντας προϊόντα ανταγωνιστικά των εισαγωγών, ώστε να μειωθεί το εμπορικό έλλειμμα – τόνισε ο διοικητής της ΒοΕ.
Στον απόηχο των σχολίων του, η στερλίνα [GBP=X] υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, φτάνοντας στα 1,6225 δολάρια. Το ευρώ ενισχυόταν έναντι του βρετανικού νομίσματος κατά 1,1% στις 90,96 πένες.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/24/1719360.htm
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
beggar - thy - neighbour. Phase competitive devaluation - protectionism and tariffs. Καλά το λέει τούτος αλλά εμείς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αρχιμπούφοι? Δεν ανησυχούμε για το δυνατό ευρώ πλέον?
και να σε πάω λίγο πιο πέρα:
βλέπεις "στρατηγική εξόδου";
γιατί μάλλον σε εγκλωβισμό οδηγούνται οι ιθύνοντες
δεν υπάρχει στρατηγική εξόδου, απλά μονάχα πειραματισμοί και ασκήσεις επί χάρτου. Το quantitative easing αν είχε τρόπο εξόδου θα όφειλαν να μας πουν εξ'αρχής ποιος θα είναι αυτός. Αλλά η σιωπή καταδεικνύει μάλλον το αντίθετο.
Post a Comment