9.9.09

FED - Beige Book

Η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας δείχνει να βελτιώνεται στις περισσότερες περιφέρειες με τον κλάδο της βιομηχανίας να στέλνει τα πιο αισιόδοξα μηνύματα αναφέρει η FED στη Beige Book.

Θετικές ενδείξεις εμφανίζονται επίσης στον τομέα των ακινήτων αλλά και στην αγορά της εργασίας επισημαίνει η FED.

Ωστόσο, συνεχίζει, οι καταναλωτικές δαπάνες δεν εμφανίζουν σημάδια ανάκαμψης, ενώ η παροχή κεφαλαίων από τις τα΄ρπαεζες παραμένει δύσκολη.
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/539956/ArticleNewsWorld.aspx

στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες, παρά τα θετικά οφέλη από το κυβερνητικό πρόγραμμα για την απόσυρση οχημάτων. Σημειώνεται επίσης ότι οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν αδύναμες. Η τελευταία έκθεση της Fed καλύπτει την περίοδο από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου.

Στην έκθεση της Fed αναφέρεται επίσης ότι "με βάση τα στοιχεία από τις 12 Περιφέρειακές Τράπεζες της Federal Reserve η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να σταθεροποιείται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο".

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική αγορά εργασίας επισημαίνεται ότι "οι συνθήκες παραμένουν αδύναμες σε όλες τις περιφέρειες", ωστόσο διαπιστώνεται μικρή βελτίωση στις προσωρινές θέσεις εργασίας και υποχώρηση του ρυθμού των απολύσεων. Οι ανοδικές πιέσεις στους μισθούς παραμένουν υποτονικές.

Οι αγορές ακινήτων παραμένουν αδύναμες, με τις καθοδικές πιέσεις στις τιμές των κατοικιών να συνεχίζονται, αναφέρει η Fed.

Για τον τραπεζικό τομέα, η Fed σημειώνει ότι διατηρείται η σφικτή πολιτική στη χορήγηση δανείων, ενώ και η ζήτηση έχει εξασθενίσει σημαντικά.

Τέλος οι περισσότερες περιφέρειες ανακοίνωση βελτίωση των συνθηκών στον τομέα της μεταποίησης.

Στην προηγούμενη έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 29 Ιουλίου η Fed ανέφερε ότι οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας διαπίστωναν σημάδια υποχώρησης της ύφεσης.

http://www.capital.gr/News.asp?id=810068

No comments: