5.9.09

Κλείνουν τη στρόφιγγα των δανείων RBS και Barclays

Ψαλίδι βάζουν ξανά στο δανεισμό τους δύο από τις μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες, η Royal Bank of Scotland Group Plc και η Barclays Plc, παρά την υπόσχεσή τους προς την κυβέρνηση να ανοίξουν τα ταμεία τους για να δώσουν μια νέα πνοή στην οικονομία.

Στα 165 εκατ. λιρών υπολογίζεται η μείωση των δανείων των δύο τραπεζών για το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τα εταιρικά αρχεία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι RBS και Barclays δεν φαίνεται να εκπληρώσουν το στόχο της κυβέρνησης για αύξηση του εγχώριου δανεισμού τους κατά 36 δισ. λίρες το τρέχον έτος. Το πρώτο εξάμηνο, συγκεκριμένα, ο δανεισμός τους προς τα βρετανικά νοικοκυριά υπολογίζεται ότι συρρικνώθηκε κατά 9,5 δισ. λίρες.

«Είναι μια ένδειξη ότι επικρατεί αμυντική διάθεση στην οικονομία», δήλωσε ο Τζόναθαν Λόινς, οικονομολόγος της Capital Economics Ltd στο Λονδίνο. «Προϋπόθεση για να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη είναι να αυξήσουν οι τράπεζες το δανεισμό τους. Είναι σαφές, όμως, ότι υπάρχουν προβλήματα στην προσφορά [κεφαλαίων]», σχολιάζει.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/04/1710595.htm

No comments: