28.9.09

ΕΣΥΕ: Το 2010 η ανάκαμψη της οικονομίας

Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας τα δύο τελευταία τρίμηνα του έτους και επιστροφή της σε αναπτυξιακή τροχιά σταδιακά το 2010 προβλέπει ο επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας ΕΣΥΕ Μανώλης Κοντοπυράκης.
«Η ανάπτυξη και τα επόμενα δύο τρίμηνα του 2009 θα έχει αρνητικό πρόσημο (σε ετήσια βάση)», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters και εκτίμησε πως, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, ο ρυθμός ανάπτυξης στο σύνολο του έτους θα είναι αρνητικός, αλλά λιγότερο από -1,0%.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση οικονομικών προοπτικών που θα στείλει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η ΕΣΥΕ στη Eurostat εν όψει της σύνταξης των φθινοπωρινών προβλέψεων της Κομισιόν στις αρχές Νοεμβρίου, θα υπάρχει η επίσημη παραδοχή για μείωση του ΑΕΠ φέτος κατά 0,5-1%.
Η ΕΣΥΕ, που είναι η αρμόδια αρχή για την αποστολή των στοιχείων, έχει ήδη συλλέξει τα περισσότερα από τα απαραίτητα στοιχεία, ωστόσο κρατάει ακόμη ανοιχτή την τελική πρόβλεψη για την ανάπτυξη, με δεδομένο ότι η πρόωρη προκήρυξη των εκλογών έχει καταστήσει προβληματική την πορεία εσόδων και δαπανών.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/28/1720887.htm

No comments: