6.4.10

Παράκαμψη του ΔΝΤ θέλει η Ελλάδα - ΜΝΙ

Τροποποίηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να παρακάμψει την οικονομική συνεισφορά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιθυμεί η Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Market News International.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι κυβερνητικές πηγές σημείωσαν πως η στροφή αυτή στην στάση της κυβέρνησης έρχεται λόγω των πληροφοριών που λαμβάνει ο πρωθυπουργός από το ΔΝΤ σχετικά με τα πιθανά μετρά και τις μεταρρυθμίσεις που θα ζητηθούν ως αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξη. Όπως επισήμανε η ίδια πηγή, τα μέτρα είναι σκληρά και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές και για τον λόγο αυτό πολλά μέλη της κυβέρνησης εκφράζουν την αντίθεσή τους στην συνεισφορά από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Market News International, η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει έναν πιο ξεκάθαρο μηχανισμό, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο οποίος θα είναι ταχύτερος και θα απαντά άμεσα στο επίσημο αίτημα μιας χώρας για οικονομική στήριξη.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/576490/Article.aspx

_________________

Η Ελλάς μπορεί να θέλει, όπως και άλλα ήθελε πριν την 25η-3-2010 και άλλα πήρε, έτσι και τώρα τίποτε δε δείχνει ότι είναι στο χέρι της...

No comments: